Wpis z mikrobloga

Kierowcy Tesli w NO to tacy polscy kierowcy starych BMW. Średnia wieku 20-35, królowie dróg, bo żadne przepisy ich nie obowiązują. Skrzyżowanie równorzędne? Pfff i tak maja zawsze pierwszeństwo! Kierunkowskaz? A na co to komu? Ustać na środku ronda? Patrzcie wszyscy mam Tesle! Ustać na dwóch miejscach parkingowych? A można inaczej? W dupach się poprzewracało (°° #motoryzacja #patologiazewsi #patologiazmiasta #zalesie
  • 14
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod: tylko ze w większości przypadków są to samochody wypożyczone. Dodatkowo państwo dopłaca (zniżki) na kupno samochodu elektrycznego
  • Odpowiedz
@sjasmin: Zorientuj się jak absurdalnie drogie i jak długie trwają naprawy blacharskie tesli. Wypożyczalnie na pewno żądają bardzo wysokich kaucji.
  • Odpowiedz
  • 1
@cwlmod: nawet jeśli to znaczy ze ludzie bogatsi mogą nie stosować sie do przepisów? Są droższe samochody w NO i jakoś nie zauważyłam tendencji do bycia szeryfem
  • Odpowiedz
@sjasmin: Ja pisałem tylko o parkowaniu. Szeryfowanie bierze się po prostu z osiągów auta. Mając już ogólne doświadczenie z markami premium stwierdzam, że bmw faktycznie najlepiej sie prowadzą, a tesla to takie połączenie bmw z lambo. Niby ciężkie i w ogóle ale przyspieszenie robi tak dużą różnicę, że wszyscy których na to stać i chcą mieć szybkie auto kupują właśnie teslę.

Nie wiem co masz na myśli pisząc o droższych autach,
  • Odpowiedz
@cwlmod: Tesla i praktyczność :D A to dobre. Spróbuj pojechać w dłuższą podróż tym gównem. Spróbuj jechać autostradą więcej niż 90 km/h :D Osiągi dobre do ścigania się z sebixami w bemkach na światłach. Gdy tzreba przez długi czas utrzymać wysoką prędkość to tesla ssie.
  • Odpowiedz
@Grzesio87: Ty zakladasz klapki jak idziesz w góry? Elektryki nie sa od robienia wycieczki objazdowej po europie.

A tekstem o osiagam straciles caly moj szacunek. Btw kiedy moglym zobaczyc bugatti veyrona z twojej kolekcji skoro 2,5 do setki w tesli nie robi na tobie wrazenia?
  • Odpowiedz