A mnie się podobało i w sumie tego się spodziewałem - wiadomo, Hollywood. Jeżeli komuś też się podobało niech plusuje.
Największe plusy: + walka smoków + moment kiedy mumie Starków wyłażą z grobów, dość dobre przełamanie tabu świętości tych krypt + wbrew opiniom wykopków - szarża dothraków i moment kiedy gasną jak zapałki (brakowało komentu z ust Jona albo np. Davosa w stylu "to była jednak zła taktyka...") + taktyka war fog ze strony NK, dobry zabieg bo zniwelowało to przewagę smoków + ogólnie całe CGI i realizacja techniczna
Największe minusy: - zbyt mało śmierci wśród głównych postaci (szczerze to myślałem że Sansa i Tyrion walną samobója jak wyjęli sztylety, to by było dobre) - przy 3-4 dodatkowych denatach byłbym zadowolony (zwycięstwo większym kosztem) - głupkowate uśmieszki NK, on powinien mieć linię ust zimną jak lód ( ͡°ʖ̯͡°) - scena gdy czerwonka tłumaczy Aryi co ma zrobić była słabo zagrana i napisana, czerwonka powinna być jak wyrocznia - ciut za mało taktyki pola bitwy (chciałbym zobaczyć np. jak z jakiejś katapulty zdejmują olbrzymów) - duch ( ͡°͜ʖ͡°)
- przy 3-4 dodatkowych denatach byłbym zadowolony (zwycięstwo większym kosztem)
@effcc54ba75fb84cca1aadb6c: Strasznie mi brakowało właśnie uśmiercenia jakiejś bardziej głównej/znaczącej postaci, która by poważnie wpłynęła na walkę o żelazny tron, a tak to zabili tylko tych, co i tak nic już ważnego nie wnosili (no poza NK, no ale jakoś jego do końca nie liczę)
@effcc54ba75fb84cca1aadb6c: Całą przyjemność zabierały uproszczenia w scenariuszu, niektóre dialogi były na żenującym poziomie. Zdecydowanie przeciągnięty odcinek. Bez odpowiedzi zostawili to czemu smoki tak rzadko zionęły ogniem.
@Filippa: Od połowy odcinka oglądaliśmy ostre grzmocenie obrony Winterfell, no faktycznie gość mógł poczuć satysfakcję ( ͡°͜ʖ͡°) Ale jak wiadomo pycha kroczy przed upadkiem...
Największe plusy:
+ walka smoków
+ moment kiedy mumie Starków wyłażą z grobów, dość dobre przełamanie tabu świętości tych krypt
+ wbrew opiniom wykopków - szarża dothraków i moment kiedy gasną jak zapałki (brakowało komentu z ust Jona albo np. Davosa w stylu "to była jednak zła taktyka...")
+ taktyka war fog ze strony NK, dobry zabieg bo zniwelowało to przewagę smoków
+ ogólnie całe CGI i realizacja techniczna
Największe minusy:
- zbyt mało śmierci wśród głównych postaci (szczerze to myślałem że Sansa i Tyrion walną samobója jak wyjęli sztylety, to by było dobre) - przy 3-4 dodatkowych denatach byłbym zadowolony (zwycięstwo większym kosztem)
- głupkowate uśmieszki NK, on powinien mieć linię ust zimną jak lód ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- scena gdy czerwonka tłumaczy Aryi co ma zrobić była słabo zagrana i napisana, czerwonka powinna być jak wyrocznia
- ciut za mało taktyki pola bitwy (chciałbym zobaczyć np. jak z jakiejś katapulty zdejmują olbrzymów)
- duch ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#got #graotron
@effcc54ba75fb84cca1aadb6c: Strasznie mi brakowało właśnie uśmiercenia jakiejś bardziej głównej/znaczącej postaci, która by poważnie wpłynęła na walkę o żelazny tron, a tak to zabili tylko tych, co i tak nic już ważnego nie wnosili (no poza NK, no ale jakoś jego do końca nie liczę)
@effcc54ba75fb84cca1aadb6c: mnie się wydaje, że fog of war to właśnie zasługa zbyt niskiego budżetu na CGI.