Wpis z mikrobloga

A popierasz legalizację związków kazirodczych? Przecież też mogę bardzo gorąco kochać swoją siostrę pragnąc z nią ożenku.

@AgresywnyKardiolog: ze związków kazirodczych zakazane są tylko małżeństwa krewnych w linii prostej i z rodzeństwem. Uzasadnienia są różne, ale można podzielić je na dwie grupy - jedne odnoszą się do obyczajności, drugie do eugeniki. Te pierwsze można uznać za tak samo bezzasadne jak w przypadku związków homoseksualnych. Problem eugeniczny jest jednak poważniejszy - udowodniono
Natomiast ja uważam, że nie powinno być małżeństw państwowych, a jedynie religijne. Stosunki między partnerami powinny być regulowane umowami cywilnoprawnymi.

@Volki: Ja również sądzę, że homoseksualistom nie zależy jakoś specjalnie na ślubach kościelnych (choć mogę się mylić). Problem w tym, że nawet do cywilnych ich nie dopuszczają.
@rybsonk Nie było żadnego zakazu dla homoseksualistów.
W twoim wypadku Ford wiedziałby już, że nie mógłby sprzedawać samochodów, zanim by produkował samochody.
@shiromaru: @animelover_97: Ale w czym wy widzicie jakieś ograniczanie praw? Partia KORWiN, która jest w konfederacji, jest za zniesieniem małżeństw cywilnych oraz podatku spadkowego. Zamiast tego dwóch homoseksualistów, albo heteroseksualistów, albo trójkąt idą do notariusza i podpisują umowę "małżeństwo" w której ustalają warunki dziedziczenia, reprezentowania siebie, itp. Gdzie tu jest ograniczanie prawa?
Ale w czym wy widzicie jakieś ograniczanie praw? Partia KORWiN, która jest w konfederacji, jest za zniesieniem małżeństw cywilnych oraz podatku spadkowego.

@Radeg90: A narodowcy, którzy są także w Konfederacji, chcieliby penalizacji samych skłonności homoseksualnych. Wybacz więc, że nie na dzień dzisiejszy nie uwierzę w wolnościowe zapędy tego misz-maszu z udziałem nacjonalistów i Korwina, który, przypomnę, jest również zadeklarowanym konserwatystą.

Piszę to jako był wyborca Korwina - w 2005 jego partia