Wpis z mikrobloga

• 128
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@bkwas myślałem, że sam rozkladasz większa masę trytu na mg. Trochę nie wiedziałem jak miałbyś to robić w mieszkaniu ale :D choć usiądę nad problemem i może coś znajdę po naukowej stronie, dzięki temu na pewno było by taniej.

Jednak pomysł z ładowaniem małych lasek jest bardzo fajny.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MrMate nie nie nie, choć uwierz, chciałbym :D

Teatr jest ściśle kontrolowany, z tego co mi wiadomo duże ilości ma USA. Generalnie pierwiastek dużo dużo droższy od złota ( ͡º ͜ʖ͡º)

W Europie głównym producentem jest Szwajcaria - ale żeby kupować od nich w większych ilościach potrzebny jest certyfikat i pozwolenia. Z chin bywa różnie - o dziwo nie mają najniższych cen, poza tym istnieje prawdopodobieństwo
  • Odpowiedz
  • 1
@bkwas ale bardzo dziękuję za informację. Jeśli kiedyś był miał się zająć dystrybucja trytu dam znać. Choć znając mój zapał i/lub problemy z promieniotwórczością większej ilości to... :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@MrMate ja będę (mam nadzieję) kupować tryt w przeciągu miesiąca, jeśli finanse mi na to pozwolą, bo mam masę ciekawych projektów do zrobienia, tylko najważniejszego materiału nie ma ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@bkwas jestem chemikiem wiem co i jak. Więc jakieś podstawy mam. Teraz tylko źródła odpowiednie, choć BN już widzę koszty sprzętu do produkcji rzędu setek tysięcy dolarów. Ale nie poddaje się i szukam dalej.
  • Odpowiedz
@bkwas: Ale jak to kupie i będę nosił to nie będę napromieniowany ? I jeśli nie to na jak długo starczy świecenie czy to działa na tylko zasadzie naświetlenia w dzień?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Papilon już do nich napisałem jak to wygląda ze strony wystawcy - mam nadzieję że odpiszą, zdążę odłożyć na stanowisko i się wystawie ;)

Walczę też żeby stanąć w przejściu żelaznym we Wrocławiu, po majówce będę zbierac możliwości ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz