Wpis z mikrobloga

@korporacion: Filmweb od jakichś 5-10 lat zrobił się portalem dla dzieci. Ciągle tylko materiały o superbohaterach i innych wysokobudżetowych seriach "tasiemcach" jak szybcy i wściekli. Ocena spadnie pewnie za jakieś pół roku do 7 z hakiem.
  • Odpowiedz
@ms93: Wiesz, że niektórzy oglądają filmy dla ciekawej fabuły, dobrej gry aktorskiej, muzyki, scenografii, kostiumów i akcji jak już jest to dawkowana z głową i dopracowana. Filmy komiksowe to nudni i przewidywalni superbohaterzy i akcja (walki) tak długie, że aż nudne. Do tego w tych avengersach brakuje antybohatera, a od tych postaci zależy głównie film. W batmanie był takim joker, który praktycznie sam "robił" ten film.
Z superbohaterów się wyrasta,
  • Odpowiedz
Avengers z oceną 8.6 na filmwebie czyli taka jaką ma Ojciec Chrzestny xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

TO SIE NIE DZIEJE..

@korporacion: no to jak tak sobie popłakałeś już to może podasz mi merytoryczne powody dla których uważasz, że ojciec chrzestny powinien mieć wyższe noty?
Merytoryczne tj. nie takie, że "tak trzeba", "no przecież to klasyka gatunku", "przyjęlo się uważać, że to najlepszy film", "bla bla
  • Odpowiedz
@LeBron_: Typie chyba mylisz pojęcia. Mi sie np podobają gówniane i tandetne horrory z lat 80.Oglądam je z dużą radością. Co nie oznacza że to dobre filmy lub uważam je za dobre filmy. To rak naszych czasów takie myślenie że nie można niczego ustalić bo wszystko jest subiektywne. Guzik prawda. Ojciec chrzestny to arcydzieło bez znaczenia czy uważasz je za łajno. I nie jest to żadne wyrafinowane kino choć patrząc
  • Odpowiedz
@korporacion: film dopiero, co pojawił się w kinie, na ten moment większość, którzy go obejrzeli i ocenili to zagorzali fani, więc wystawiają wysokie oceny. Poczekaj, aż film pojawi się na torrentach i stronach z filmami, a ocena szybko zostanie zweryfikowana.
  • Odpowiedz
@revinPL:

Ojciec chrzestny to arcydzieło bez znaczenia czy uważasz je za łajno.

jeśli jakiś film mi się nie podoba to chyba logiczne, że będę go uważał za syf i tego nic nie zmieni. mogę za totalne g---o uznać Ojca chrzestnego, a w tym samym czasie dać na filmwebie dziesiątkę Kac Wawa. dlaczego? bo taki mam gust i może mnie nie interesują wielowątkowe historie ze świetnie zarysowanymi postaciami ale za
  • Odpowiedz
@korporacion: jak poszperasz jeszcze trochę, to ci wyjdzie, że z tysiąc filmów ma taką samą, a nawet wyższą ocenę. Nie myślałem, że można się przejmować ocenami wystawianymi na filmwebie (chyba, że ma się internet od paru dni), pozdrawiam.
  • Odpowiedz