Aktywne Wpisy

Pan_Slon +49
Moja była żona w tajemnicy wyjechała z dziećmi…nie wiem gdzie, ona nie chce nic powiedzieć, dziadek jakieś bzdury opowiada.
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
Po kilku godzinach i obdzwoniu przewoznikow/lotow, wiem ze poleciała do Bułgarii, po za granice Polski, czekam właśnie na komisariacie na formalne zgłoszenie z art.211k.k nt możliwości popełnienia przęstepstwa.
#!$%@? jeszcze jej ojciec czyli dziadek jej w tym pomaga
Nie wiem co jej #!$%@?…
#logikarozowychpaskow #rodzicielstwo
źródło: IMG_7771
PobierzZawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Chciałbym Wam powiedzieć, że cała sieć Żabka oparta jest na kadrze samozatrudnionych.
Od kierowców jeżdzących z dostawami, po ajentów, partnerów, na menadżerach i dyrektorach kończąc.
Ciekaw jestem ile jest takich firm gdzie wygląda to dokładnie tak samo, które z IT nie mają nic wspólnego. Może się okazać, że IT dostanie rykoszetem a zmiany wprowadzane są z myślą o tego typu korporacjach.
#polska #gospodarka #informatyka #ekonomia #pieniadze #programowanie #podatki #prawo
@Cygan_Edek: Duże sieci to obejdą, faktury będą rozdzielane pod X podmiotów które bez problemu powstaną (o ile już nie istnieją z powodów optymalizacji podatkowej). W dupę dostaną specjaliści i fachowcy robiący na B2B dla dużego klienta i trzaskający okazjonalne chałtury (nie tylko IT, ale też
@Cygan_Edek: Nie, jest odwrotnie. Geniusze chcą się dobrać do IT - a dojebią wszystkim innym ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież tu chodzi o ludzi zarabiających powyżej drugiego progu podatkowego, bo im zapachniały pieniążki. Jacy kierowcy i kasjerki z żabki tyle mają? Tu chodzi przede wszystkim o IT. Tylko zapomnieli ilu pracowników państwówki też jest na B2B - piloci, lekarze między innymi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie większość lepiej opłacanych specjalistów w Polsce w ten sposób funkcjonuje, a państwówka też chętnie wybiera taką formę rozliczeń - bo też nie stać ich na absurdalnie opodatkowany UOP.
No i nadal zapomnieli, że IT się z tego i tak wykręci przez rozbijanie faktur, albo pojawią się spółki które będą istnieć tylko po to aby przez ich ręce przechodziły faktury aby widniały jako inny podmiot w zamian za 1% prowizji czy coś, albo po prostu będą mówić pracodawcom że sorry, ale będą dorabiać na boku u innych aby wyrobić te 25% i jak im się to nie podoba, to mogą dać wypowiedzenie - a jak się nie wykręci, to będzie jeszcze gorzej, bo
Zapewne rozbicie faktur na dwie spółki to będzie najpopularniejsze rozwiązanie. Do tego zapewne wzrośnie jeszcze bardziej ilość firm outsource'ujących, bo korpo IT nie będą chciały się bawić w zatrudnienie przez 2 różne spółki i zapewne zlecą to na zewnątrz.