Aktywne Wpisy
Wrrronika +18
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +23
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Szlag mnie trafia jak czytam te wywody ćwiercmózgów tu na mirko że "jak to kurla śnieg w zimie????" Albo " po co ten deszcz? Kiedy przestanie padać bo mam przez to depresje??"
Zmiany klimatu sa tu i teraz... dzieje sie to szybciej niż naukowcy przewidywali...
Nigdy nie bylo takiej suszy na wiosne, mamy juz burze piaskowe i pyłowe bo jest tak sucho... u mnie w lubelskim ostatni porzadny deszcz (powyzej 15mm) był w styczniu!!!
Zmiany klimatu nie oznaczają tego że "hehe mati bedziemy mandarynki w ogródku uprawiac a nie tam jablka" oznacza to bardziej pustynnienie naszego kraju który ma małe zasoby wody, a rządzacy mają to gdzieś...
Możecie sobie heheszkować, ze sprowadzimy itp itd. Tylko pytanie skąd? Z południa europy gdzie sa powodzie i gradobicia jakich jeszcze w historii nie było? Czy z chin albo indii gdzie ludzie mnożą sie jak mrówki i potrzebują coraz wiecej jedzenia?
Przemyślcie to i jesli sytuacja sie nie poprawi to przypomnijcie sobie to co napisałem jak przyjda zbiory...
#klimat #polska #susza #jedzenie #zywnosc
@siodemkaxx: Nie atakuj ludzi za to, że są meteopatami.
W USA po suszy w latach 30 już chyba nikt nie używa pługa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Uprawa_konserwuj%C4%85ca
https://pl.wikipedia.org/wiki/Uprawa_bezp%C5%82u%C5%BCna