Wpis z mikrobloga

@serioserio: Coś dla makoholików :P Makowiec japoński czyt. mak z makiem z bakaliami i jeszcze większą ilością maku.

Inspirowane przepisami z Jadłonomii.
Masa makowa: http://www.jadlonomia.com/przepisy/domowa-weganska-masa-makowa/
Makowiec japoński: http://www.jadlonomia.com/przepisy/weganski-makowiec-japonski-z-jablkami/

Moje modyfikacje - więcej różnych orzechów i bakalii, solidna porcja ciemnego rumu do masy, dodatek domowego syropu daktylowego, zamiast mąki ziemniaczanej dodałam do makowca budyń waniliowy bez cukru. Jabłka szara reneta - podwójna ilość, ciasto jest bardziej wilgotne :).

PS Masa makowa jest idealna do makaronu <3. Albo do wyjadania solo łyżką z miski :P

#weganizm #vegan2019 #pieczzwykopem #gotujzwykopem #jedzenie #foodporn #wegetarianizm
serioserio - @serioserio: Coś dla makoholików :P Makowiec japoński czyt. mak z makiem...

źródło: comment_JATrRRkMlsCpm3WZKI21oUIjJ8oJWCEj.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach