Aktywne Wpisy

fsfdjf +16
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)

Mantusabra +14
ciekawe kim jesteście w ogóle eh

https://www.caradvice.com.au/747045/ford-overestimated-the-capabilities-of-first-generation-autonomous-vehicles/
To tyle w temacie aut autonomicznych, mam nadzieję, że wypok nadal wypatruje, jak za 2 lata kierowcy nie będą już potrzebni, a ich samych pod pracę zawiezie autonomiczny EV xD xD xD.
Ale w sukces tesli tez nie bardzo wierze. Przynajmniej nie w tym roku.
https://www.statista.com/statistics/260867/fords-research-development-expenditures/
Tak że tego.... tak ż e t e g o... ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ogólnie na R&D dużo przeznacza też np VW, choć w sumie niewiele z tego wynika tak naprawdę - jednakże Tesla jest tutaj kroplą w morzu jak widać i skoro Ford to odstawia, to widocznie ma powód.
@Student_AWAS: no i? Na R&D elektrykow giganty motoryzacji wydali grube miliardy i nic z tego nie wyniklo.
Duże koncerny robili elektryczne samochody na długo przed Teslą - ta ostatnia odniosła sukces głównie za sprawą marketingu i charyzmatycznego przywó... prezesa ( ͡° ͜ʖ ͡°). Czy Tesli się coś udało? może, choć na razie ta chyba nie przynosi nawet zysków, a jakośc wykonania, a także awaryjność zespołu napędowego pogrążyłaby w sumie każdego
źródło: comment_SdjPpIYCyxOQv3iI9IsSWhFhcNvRmXgY.jpg
Pobierz@Student_AWAS: taa. Gdy tesla wprowadzala model S 7 lat temu to inni robili parodie samochodow elektrycznych. Konkurencja dopiero teraz wprowadza modele mogace konkurowac z S oraz X. A tesla wprowadza modele na bazie 3 ktore technologicznie wyprzedzaja rezzte o lata. Ofc mowimy o napedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No wcale nie dlatego, że oferują dużo lepszy produkt. Podoba mi się Elon, to kupię samochód za 100 tysięcy dolarów.
https://www.schlegelundpartner.com/download/?file=sup_light_vehicles_forecast_2050_europe_apr_2016_2_1160.pdf&module=uploadfiles&module2=mod_news&saveas=SuP,%20Light%20Vehicles%20Forecast%202050%20Europe,%20Apr%202016.pdf
@Student_AWAS: mam Cię. Co innego opracowana technologia gotowa do wdrożenia na liniach a co innego trwające badania. Jeśli to rozróżniasz, to nie, nie mieli. Mieli kilkaset patentów ;) Ale w gorszych powijakach od tesli byli. To przez teslę wiele firm na już chciało mieć opracowane modele full ev, to przez teslę volvo submarkę? tak to się nazywa? chyba
@Student_AWAS: no jesteś dzbanem chyba. Dałem się złapać na zarzutkę, znów kuhwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jakich hybrydach? różnych - fakt jest faktem, że czyste silniki ICE będą coraz rzadsze - ale już ze start&stopem albo jako mild hybrid itd - jak najbardziej.
Zasięg 450km w określonych warunkach, często bez klimatyzacji, od której np ja jestem uzaleźniony, a poza tym nie raz robię autem po 1500km (wiem, że tutaj bierzecie takich za jakiś dziwaków, ale
@Student_AWAS: sorry, ale żaden producent motoryzacyjny nie ma w ogole technologii nowoczesnych baterii. Kupuja rozwiazania gotowe. Obejrzyj sobie porownania technologii uzytych w batterypackach w bolcie, bmv i tesli m3. Dekada roznicy.
Firmy motoryzacyjne wladowaly miliardy w elektryki na wodor co okazalo sie totalna klapa - technologia fajna ale infra jest absurdalna pod kazdym wzgledem.
źródło: comment_f65QhhV4INQNtAw9BWPcPlKCZkFAoWhy.jpg
Pobierz