Wpis z mikrobloga

PF - klasyk, trudno o podobny przykład klasycznego piękna docierającego do większości odbiorców. Jaki utwór Floydów uważacie za najlepszy? Wiem, że wybór tylko jednego stanowi nie lada wyzwanie... ale tak na gorąco, pierwszy utwór, który przychodzi wam do głowy, utwór, który wielokrotnie wywołał u was ciarki? Z mojej strony:

#muzyka #ankieta #pytanie
M.....a - PF - klasyk, trudno o podobny przykład klasycznego piękna docierającego do ...
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MK-Ultra: ja cię popieram Mireczu, uwielbiam High Hopes, ale jednak Pink Floyd bez Watersa nie jest kompletne. Ja, jako wielki fan, mam następującą hierarchię: najlepszy utwór to bezapelacyjnie Comfortably numb, najlepsza płyta to DSOTM, a moja ulubiona płyta to WYWH.
  • Odpowiedz
@MK-Ultra No nie mam jak wybrać. Najbardziej lubię słuchać Echoes i Shine On You Crazy Diamond, ale Wish You Were Here mi się tak przyjemnie gra na gitarze, że też jest wśród moich ulubionych piosenek :)
  • Odpowiedz
@DuchBieluch: Rozumiem, nie wiem czego się spodziewałam... myślałam, że rzucając takim pytaniem Wykopki zaczną się licytować, który z tych mniej znanych utworów jest wspanialszy, a tu same najpopularniejsze piosenki, a przecież tyle mniej popularnego piękna Floydzi skrywają gdy się zacznie szukać głębiej nieco.
M.....a - @DuchBieluch: Rozumiem, nie wiem czego się spodziewałam... myślałam, że rzu...
  • Odpowiedz