Wpis z mikrobloga

Oszukali mnie banda decydentów! Przejechałem 30km, zakończyłem przejazd, zatytułowałem, zapisałem i...jak widać nie wgrał się. Da się jakoś to dodać, czy ponowić operację?
#strava #rower #szosa
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szczypek45: Rejestrowałem bezpośrednio przez appkę. Poszperałem i okazało się jednak, że ta aktywność jest, tylko... z datą Sierpień '99. Nie wiem czego jest to kwestią, w telefonie mam ustawioną poprawną. Ciekawe, czy można to zmienić.
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: Miałem to samo. Dostałem info z Supportu Strava:

It sounds like your device may have been affected by a GPS roll over that occurred globally on April 6th.Artykuł Your GPS time is not set correctly and we currently use that time when setting your activities start time.

Pobrałem apkę GPS Test i rzeczywiście mam różnicę między czasem lokalnym a GPS. Niestety, nie mogę zresetować GPS.
met_rafcio - @GoddamnElectric: Miałem to samo. Dostałem info z Supportu Strava:
 It s...

źródło: comment_n7NhAW1Rka9XYAer2XjxUiIgewUwzVHC.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@szczypek45: Skorzystałem z pierwszego lepszego "GPX editor". U mnie najlepiej sprawdził się portal bikemap.net, gdzie mogę edytować trasy, ale też stworzyć nowe i wyeksportować do GPX. Oczywiście trudno w takiej formie, by pokazywało czas przejazdu, dlatego też przed uploadem trzeba skorzystać z takiego urządzenia:
https://gotoes.org/strava/Add_Timestamps_To_GPX.php

Oczywiście dzięki temu można "oszukiwać" i przykozaczyć przed znajomymi dobrym wynikiem, ale oszukiwanie samego siebie sprawia, że korzystanie z appki traci w ogóle sens. Generalnie
  • Odpowiedz