Wpis z mikrobloga

@Krooth: Nie. Wymagam od nauczycieli by nauczyli dziecko tego co jest na lekcjach tak, bym ja nie musiał z nim potem siedzieć kilka godzin i tłumaczyć. Najczęściej z kilku przedmiotów. Nie ma recytować - ma rozumieć. I chyba mogę oczekiwać, że powinni to zrobić, prawda?
  • Odpowiedz
@popcorn84: nie jestem nauczycielem, pracuję w sektorze prywatnym :) Mam nauczycieli w rodzinie, wiem jak to wygląda od środka. Nie musisz, zawsze możesz wyprowadzić się do kraju, w którym szkolnictwo jest prywatne. Chyba tylko Somalia zostaje :)
  • Odpowiedz
@Omenu: Jak dziecko chce, to będzie słuchało. Jak nie chce to nic nie wyniesie z lekcji. Wszystko zależy od Twojej pociechy:) Wiem to po sobie
  • Odpowiedz
@Krooth: Niby nie, a jednak nie do końca. Jak w klasie masz 15 osób a jakiegoś zagadnienia po lekcji nie rozumie 14, to chyba coś jest nie halo.. (i nie przesadzam-przykład prawdziwy). Wiesz..nie mam nic do nauczycieli prawdziwych - którzy chcą i potrafią. Czepiam się tych odpadów społecznych, którzy poszli do tego zawodu bo nie mieli co ze sobą zrobić, albo mieli "plecy" - i przez nich cierpią dzieciaki
  • Odpowiedz
@popcorn84: Kompletne bzdury. Ja wiem, że fajnie powtarza się z pozoru logiczne wywody p. Janusza Korwin-Mikke natomiast do rzeczywistości się to ma nijak :) Popytaj nauczycieli w szkołach prywatnych czy zarabiają dużo więcej lub w ogóle więcej niż ich koledzy po fachu z budżetówki a później pomyśl dlaczego nie zarabiają i dlaczego niewidzialna ręka rynku nie działa :)
  • Odpowiedz
@popcorn84: Nie kłamię, studiuję i pracuję w prywatnej firmie zajmującej się sprzedażą asortymentu wykończenia mieszkań/domów. Z pozoru dużo rzeczy wydaje się proste i biało-czarne. Niestety gdy widzisz to z bliska często okazuje się szare :) Nauczyciele dobrzy bardzo dobrzy zajebiści źli bardzo źli mierni zawsze byli są i będą bo tak jest w każdej grupie społecznej.
  • Odpowiedz
@Krooth: A co mam widzieć z bliska? Jak mi praca nie pasuje to ją zmieniam i niech "szef" się martwi jeżeli nie ma nikogo na moje miejsce. Tylko kto zatrudni byłego nauczyciela ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@popcorn84: To radzisz, żeby zmienić pracę a potem szyderczo piszesz "kto zatrudni byłego nauczyciela". Dajesz niestety świadectwo o sobie że jesteś mówiąc łagodnie niezbyt mądry :)
  • Odpowiedz
@Krooth: No skoro nauczyciele są tacy wybitni to spokojnie znajda pracę po za oświatą. Tylko oboje wiemy jak z tą ich "wybitnością" jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz
@popcorn84: Nigdzie nie napisałem, że są wybitni. Rada zmień pracę na poziomie byłego prezydenta p. Bronisława Komorowskiego. Chyba ktoś kiedyś w szkole bardzo Cię skrzywdził(pewnie jakiś p------y nauczyciel) natomiast nie jest to powód dla którego masz szkalować całą grupę społeczną :)
  • Odpowiedz
@Krooth: Typie. Zrozum. Jak mojego ojca zwalniali to nikt nie protestował. Sam musiał szukać nowej pracy. Różowy też kilka razy zmieniała pracę aż doszła do tego co teraz zarabia. Ja też miałem DG, teraz etat i DG i nie płaczę a nauczyciele myślą, że jak się raz na fuchę załapali to tak do usranej śmierci. Aktualnie brakuje rąk do pracy. Niech idą do sektora prywatnego. Czy to tak trudno zrozumieć?
  • Odpowiedz
@popcorn84: aaa no tak zapomniałem. W Polsce jesteśmy. Tutaj jak mój ojciec albo ja miałem c-----o to inni też tak muszą mieć. Poza tym nie piszemy o zwalnianiu tylko o podwyżkach(btw nauczyciela bardzo łatwo zwolnić wbrew powszechnym opiniom). Gratuluję, etatu i DG. Rozumiem, że oczekujesz peanów na Twoją cześć bo jesteś przedsiębiorcą ? XD
  • Odpowiedz
@popcorn84: relatywnie niskie podatki, milion ulg, firma na próbę, niższy ZUS przez 2 lata, najniższe koszty pracy w UE itp. itd. Nauczyciele krzyczą o podwyżkach raz na 10 lat. Przedsiębiorcy non-stop płaczą w mediach jak to okrutna machina urzędnicza zabija biznes i przedsiębiorczość. Chociaż, każdy prowadzący DG jakiego znam na brak luksusu nie narzeka :) To chyba się chciwość nazywa
  • Odpowiedz
@gansevudei: dzieci nie ma gdzie odstawić. To, że nauczyciel pracuje krótko, to nie znaczy, że dziecko nie jest długo w szkole - nauczycieli i przedmiotów jest wiele.
Ponadto egzaminy i ogólne w--------e, że protestuje grypa, która ma przywileje z komunistycznej karty nauczyciela i im ciągle mało.
  • Odpowiedz