Hejo, od niedawna(chyba? w sumie nie zwróciłem uwagi) fejsbuk do umieszczanych w nim linków dodaje końcówkę ?fbclid=ciągi_znaków
Mam sklep na prestashopie. Na fanpejdżu FB daję posty z linkami, np. do produktu i jest ok. ALE posiadam też bloga - moduł psblog - i jak dam do niego link, to ta fejsbukowa dynamiczna końcówka powoduje wyrzucenie mi error 500 (pic rel). Tylko w module bloga.
@matixrr: działa mi "na sztywno" w sensie jak przekieruję link z artykułu na cokolwiek innego. Ale jak dołożę do tego linka końcówkę od FB to już nie działa. Próbowałem Redirect 301 i RedirectMatch 301
Znacie jakieś dobre seriale komediowe z masą absurdu, żenady i czarnego humoru? Lubię The Office, Chłopaki z Baraków, U nas w Filadelfii. Nie pogardzę też bardziej slapstickowymi, skrajnie abstrakcyjnymi w stylu filmów Nielsena i Angie Tribeca. #seriale #komedia
Hejo,
od niedawna(chyba? w sumie nie zwróciłem uwagi) fejsbuk do umieszczanych w nim linków dodaje końcówkę ?fbclid=ciągi_znaków
Mam sklep na prestashopie. Na fanpejdżu FB daję posty z linkami, np. do produktu i jest ok. ALE posiadam też bloga - moduł psblog - i jak dam do niego link, to ta fejsbukowa dynamiczna końcówka powoduje wyrzucenie mi error 500 (pic rel). Tylko w module bloga.
Mój link wygląda wtedy następująco: https://www.domena.com/pl/blog/detail/tytul-wpisu.html?fbclid=ciag_znakow
W jaki sposób mógłbym to poprawnie przekierować?
źródło: comment_yOhOgLRG5q4RKchlW1BUGBjhQeKXVbm4.jpg
Pobierz@damiano_polishiano: ale co Ci nie działa? Jaką regułę wpisałeś?
Próbowałem Redirect 301 i RedirectMatch 301
Zdecydowanie lepiej. Dziękuję, działa :)