Przypominam że wuefista, nauczyciel informatyki, plastyki, czy muzyki to też nauczyciel i dostanie podwyżkę, a chyba wszyscy pamiętamy jak te lekcje wyglądały...
Nauczyciele nie zmienia pracy bo nie chcą stracić przywilejów jak płatne wakacje, czy obecność w szkole mniejsza niż 8h
Czwórka nauczycieli w rodzinie. Żadnego nie widziałem z klasówką w domu przez 20 lat ( ͡°͜ʖ͡°) za to z kawą o 12tej już na chacie tysiące razy ( ͡°͜ʖ͡°)
@zakoo: xD a nie 502 nauczycieli masz w rodzinie? Ta czwórka to mało jakoś. Może wiesz, przypadek.
@FrasierCrane: oohoohho przypomniała mi się moja nauczycielka od muzyki z podstawówki ( ͡°͜ʖ͡°) lata 90-te (ok ~1995-8). Sama mówiła, że muzyki uczy "tak przy okazji" bo jeszcze ma zajęcia w 5 innych szkołach + prowadzi własne lekcje prywatnie. Nauczyciele mają WCHUJ wolnego czasu i ci obrotni doskonale potrafią go wykorzystać. Moja koleżanka obecnie jest nauczycielką angliskiego (10+ lat stażu) - oczywiście uczy w dwóch
@Inkwizytor_91: uważasz, że to ma znaczenie w kontekście ilości pracy do wykonania? Głównie języków obcych, ale również przedmiotów ścisłych. Organizacja pracy, mówi to Panu coś? ( ͡°͜ʖ͡°)
@FrasierCrane: xD To nie zależy od przedmiotu tylko od człowieka. Mój wuefista był genialny. Jak ktoś jest trepek, to nie ważne czy uczy wf-u czy fizyki - trepek będzie xD
@FrasierCrane: ej no, ale bez jaj. Pamiętam moje lekcje plastyki. No lepiej to sie ustawić chyba nie da. Gość wchodzi ,mówi ze tematem dzisiejszej pracy będzie k---a pustynia, siada na fotel czyta sobie gazetke, przejdzie sie po klasie co 10 minut, a pod koniec sypnie 4, lub 5 i koniec xD
@FrasierCrane: Akurat nauczycieli plastyki w swoim życiu wspominam bardzo, bardzo dobrze. W podstawówce był taki przemiły facet którego wszyscy uwielbiali i go słuchali, mimo że miał bardzo luźne podejście. Wszyscy do niego 'wujku' mówili :3 Jeżeli chodzi o nauczycieli muzyki to nikt w życiu mi tak muzyki nie potrafił obrzydzić XD Najgorszych nauczycieli całe życie miałem od chemii i fizyki, nad czym bardzo ubolewam bo po ukończeniu szkół dochodzę do
@FrasierCrane: oczywiście, że ich pracy to nie zmieni. Ale spowoduje, że do pracy będą chcieć przyjść młodzi, bo obecnie wolne etaty zaprlniaja emeryci i wygląda wszystko jak wyglada
@Merytoryk: WF powinien zostać zlikwidowany. Nie przepadam za tym przedmiotem, bo zwyczajnie po tej lekcji czuję się niezręcznie na reszcie zajęć. Wolę sobie wyjść pobiegać czy pójść na siłownię po szkole.
Nauczyciele nie zmienia pracy bo nie chcą stracić przywilejów jak płatne wakacje, czy obecność w szkole mniejsza niż 8h
#strajknauczycieli
Poza tym ja akurat informatykę miałem na bardzo dobrym poziomie przez całą edukację.
Komentarz usunięty przez autora
@FrasierCrane
To czas zmienić branże i wszyscy będziemy żyli jak paczki w maśle z kawą w ręku ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez moderatora
@zakoo: xD a nie 502 nauczycieli masz w rodzinie? Ta czwórka to mało jakoś. Może wiesz, przypadek.
Od dawna w szkolach jest selekcja negatywna i nauczycielami zostają ludzie ktorzy nie moga znalezc lepiej platnej pracy.
Ale tacy jak ty tego nie rozumieją, bo myślneie nie jest waszą mocna stroną.
Moja koleżanka obecnie jest nauczycielką angliskiego (10+ lat stażu) - oczywiście uczy w dwóch
To nie zależy od przedmiotu tylko od człowieka. Mój wuefista był genialny. Jak ktoś jest trepek, to nie ważne czy uczy wf-u czy fizyki - trepek będzie xD
Super praca.