Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 701
Przypominam że wuefista, nauczyciel informatyki, plastyki, czy muzyki to też nauczyciel i dostanie podwyżkę, a chyba wszyscy pamiętamy jak te lekcje wyglądały...

Nauczyciele nie zmienia pracy bo nie chcą stracić przywilejów jak płatne wakacje, czy obecność w szkole mniejsza niż 8h

#strajknauczycieli
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czwórka nauczycieli w rodzinie. Żadnego nie widziałem z klasówką w domu przez 20 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) za to z kawą o 12tej już na chacie tysiące razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@zakoo: xD a nie 502 nauczycieli masz w rodzinie? Ta czwórka to mało jakoś. Może wiesz, przypadek.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane a kto ma uczyc informatyki w szkole ze 2k PLN jeśli pracując na helpdesku dostanie 5k?

Od dawna w szkolach jest selekcja negatywna i nauczycielami zostają ludzie ktorzy nie moga znalezc lepiej platnej pracy.

Ale tacy jak ty tego nie rozumieją, bo myślneie nie jest waszą mocna stroną.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: oohoohho przypomniała mi się moja nauczycielka od muzyki z podstawówki ( ͡° ͜ʖ ͡°) lata 90-te (ok ~1995-8). Sama mówiła, że muzyki uczy "tak przy okazji" bo jeszcze ma zajęcia w 5 innych szkołach + prowadzi własne lekcje prywatnie. Nauczyciele mają WCHUJ wolnego czasu i ci obrotni doskonale potrafią go wykorzystać.
Moja koleżanka obecnie jest nauczycielką angliskiego (10+ lat stażu) - oczywiście uczy w dwóch
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: ej no, ale bez jaj. Pamiętam moje lekcje plastyki. No lepiej to sie ustawić chyba nie da. Gość wchodzi ,mówi ze tematem dzisiejszej pracy będzie k---a pustynia, siada na fotel czyta sobie gazetke, przejdzie sie po klasie co 10 minut, a pod koniec sypnie 4, lub 5 i koniec xD

Super praca.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: Akurat nauczycieli plastyki w swoim życiu wspominam bardzo, bardzo dobrze. W podstawówce był taki przemiły facet którego wszyscy uwielbiali i go słuchali, mimo że miał bardzo luźne podejście. Wszyscy do niego 'wujku' mówili :3 Jeżeli chodzi o nauczycieli muzyki to nikt w życiu mi tak muzyki nie potrafił obrzydzić XD Najgorszych nauczycieli całe życie miałem od chemii i fizyki, nad czym bardzo ubolewam bo po ukończeniu szkół dochodzę do
  • Odpowiedz
@Merytoryk: WF powinien zostać zlikwidowany. Nie przepadam za tym przedmiotem, bo zwyczajnie po tej lekcji czuję się niezręcznie na reszcie zajęć. Wolę sobie wyjść pobiegać czy pójść na siłownię po szkole.
  • Odpowiedz