Czasami jak na stacji paliw chce sobie kompresorem dopompować koła to jak przytykam tą ich końcówkę do wentyla to w ogóle to się nie chce uszczelnić i cały czas ucieka bokiem powietrze (a nie dzieje się tak na wszystkich kołach) Macie na to jaką radę? Może jest jakaś przejściówka żebym sobie wkręcił na wentyl i w ich końcówkę wsadził ciaśniej? #motoryzacja #wulkanizacja
@xud9 gorzej jak masz na tyle daleko, że nie dasz rady, a kompresor musisz trzymać żeby pompował. Najczęściej rzeczywiście to wystarczy, chyba że jest uwalona końcówka i wszystko bokiem leci razem z powietrzem z koła ( ͡°ʖ̯͡°)
@xud9: No właśnie do tej pory się udawało jakoś, ale dzisiaj to masakra. Ustawiłem w końcu większą wartość niż chciałem (akurat był automat) żeby złapać tą wartość którą chce:)
@Maybex: Z tym manualnym kompresorem też miałem przygodę. Nijak tego nie mogę zahaczyć, a już mi tyle z opony wyleciało powietrza, że strach jechać do innego:) W końcu poprosiłem o pomoc pracownika stacji (tego co łazi przy dystrybutorach). Chciałem,
Macie na to jaką radę? Może jest jakaś przejściówka żebym sobie wkręcił na wentyl i w ich końcówkę wsadził ciaśniej?
#motoryzacja #wulkanizacja
@Maybex: Z tym manualnym kompresorem też miałem przygodę. Nijak tego nie mogę zahaczyć, a już mi tyle z opony wyleciało powietrza, że strach jechać do innego:) W końcu poprosiłem o pomoc pracownika stacji (tego co łazi przy dystrybutorach). Chciałem,
1.nie jeżdżę na stację paliw gdzie jest manualny
2.mam awaryjnie pompkę marki CarOK z mrówki za 35zl , nożna, ma manometr - na stałe jeździ przy dojazdówce w bagażniku
3.na Orlenie gdzie tankuje zawsze nastawiam sobie żądane ciśnienie i trzymam ciągle końcówkę palcami , w ten sposób pompuję wszystkie 4 koła