Dobra, pomierzyłem tarcze sprzęgłowe, przekładki i sprężyny. Wszystko w normie, jak nowe, więc chyba problem z linką. Nie wysprzęgla, tzn. nie mogę jej ustawić tak, żeby sprzęgło w miarę normalnie działało. Maks co mogę zrobić to ustawić minimalny luz, a wtedy i tak sprzęgło praktycznie od razu łapie i muszę je mocno trzymać przy samej rączce. Jakieś pomysły jak to zdiagnozować? Może nasmarować linkę, zamiast od razu kupować nową?
@oreze: Jeśli podciągasz linkę i to nic nie daje to wina leży albo w tym "wyciskaczu/dociskaczu" sprzęgła albo w grubości przekładek lub tarcz ale pisałeś że te pomierzyłeś. Sprawdź czy jak napniesz linkę i klamkę wciśniesz do końca to czy tą wystającą z silnika dźwignię od sprzęgła można jeszcze bardziej dopchnąć.
@Gixaar: wszystko posprawdzałem, żadnej kulki przy zdejmowaniu nie znalazłem. Chociaż może to faktycznie ona? W zakresie w którym sprzęgło powinno normalnie pracować rusza się ledwo co, praktycznie w ogóle. Spróbuję skądś skombinować jakąś i zobaczyć czy w ogóle coś da. Chociaż nie widzę żadnych informacji o niej ani w instrukcji (https://docs.google.com/file/d/0B1_BgW5pEMMANnJndmtQZVlTZ0E/edit), ani nie mogę znaleźć w google (może za słabo szukam)
#motocykle #honda #cb500 #kiciochpyta #sprzeglo
Sprawdź czy jak napniesz linkę i klamkę wciśniesz do końca to czy tą wystającą z silnika dźwignię od sprzęgła można jeszcze bardziej dopchnąć.
Komentarz usunięty przez autora