Wpis z mikrobloga

@Azulana jeżeli masz w domu pudła i kartony to możesz zrobić drapak budżetowy sama :) wycinasz z tektury falistej równe paski o szerokości ok 6 cm (może być 5 a może być 8 jak wolisz) i te paski skelejasz na końcu taśmą ze sobą żeby powstał jeden długi pas na kilka metrów. I ten długi pasek zawiasz aż powstanie kółko o średnicy 50-70 cm. Taki jakby placek. Koty to kochają! Drapią, siedzą
Pobierz nika_blue - @Azulana jeżeli masz w domu pudła i kartony to możesz zrobić drapak budże...
źródło: comment_Zyyn7cimZuTiBrk0FkIJsEJqLLNUIAKt.jpg
@Azulana inny drapak DIY to duża doniczka + gruba gałąź + beton + sznurek + ewentualnie koszyk. Beton wlewasz do doniczki, do tego wkładasz gruby konar. Dzięki betonowi drapak będzie ciężki i stabilny. Konar owijasz sznurkiem tak np metr od ziemi a na górę można przekręcić koszyk, a do koszyka coś miękkiego żeby było przytulnie. Można zrobić kilka takich drapaków różnej wielkości obok siebie, albo jeden z kilku gałęzi i zrobić jakieś
@Azulana: a tak serio

kuwety minimum 2, tak serio sam łapałem karpia na to kiedyś
miska i ze 2 miski do wody, a najlepiej poidełko
żarcie koniecznie bez zbóż, polecam Purizon
żwir do dopasowania, ale cats best, który można spuszczać w kiblu jest chyba najlepszy
dobrej jakości szczotka
warto mieć zapas smakołyków, antihairballi, kociej trawy i kocimiętki
zabawki, drapaki i legowisko wedle kota, mój to woli drzwi od jelcza zamiast najlepszej
Pobierz FotDK - @Azulana: a tak serio

kuwety minimum 2, tak serio sam łapałem karpia na to...
źródło: comment_vfBu6z4SSxd1iN5TeXx6IYpdqP6ibOjn.jpg
@FotDK: póki co pozostanę przy jednej kuwecie. Żarcie dostanie jak zasłuży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ze smakołyków mojej starszej kocicy najlepiej idzie surowe mięso z obiadu, może w tę stronę pójdę?
Zabawki w swoim czasie, póki co zobaczę jak kociak będzie się sprawował. Dopóki się nie obkupię będzie musiał się zadowolić kulkami papieru i szmatką na sznurku. Generalnie chyba nie ma tendencji do drapania mebli (bardziej kanapa