Aktywne Wpisy

lukasj +37
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

heheszek +9

Dziś dołączył do nas nowy autor: Dawid Pilarski ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Dawid jest młodym programistą o potężnej wiedzy związanej ze standardem C++. Może to być związane z tym, że należy on do Komitetu Standaryzacyjnego C++ ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Dziś zapraszam na wpis Dawida o tym, czym są lvalues, rvalues, glvalues, prvalues oraz xvalues ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://cpp-polska.pl/post/podzial-wyrazen-ze-wzgledu-na-kategorie-wartosci-w-c (。◕‿‿◕。)
Prawdopodobnie słyszałeś o lvalue oraz rvalue. W czasach panowania C oraz C++ (przed standardem C++ 11) były one dość łatwe do rozróżnienia - lvalue, to były te wyrażenia, które mogły znajdować się po lewej stronie przypisania, a rvalue to cała reszta.
Od C++11 podział na wyrażenia stał się nieco bardziej skomplikowany. Poza znanymi l- i r-value mamy także gl-, x- oraz p-rvalue. W tym poście, chciałbym się przyjrzeć temu podziałowi nieco bardziej.
Miłego czytania! ʕ•ᴥ•ʔ
źródło: comment_kysADYahcTYjBqxo2vpQVnepNQAkZmVc.jpg
Pobierz@CppPolska: brzmi jak najwyzsza rada arcymistrzów kręgu magów ognia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rust natomiast zapewnia zero-cost abstraction, oferuje dobry guide wprowadzający w trudne koncepty, oferuje manualne zarządzanie pamięcią i co ważne, w bezpieczny sposób, zapewnia
Nie mniej jednak, wybór bibliotek jest ogromny , kiedyś np. rzucił mi się w oczy taki projekt POCO i generalnie byłem pod wrażeniem, scyzoryk
@Chrzonszcz: w ciul się pisze w c++ a sama popularność języka o dziwo rośnie.
@JakTamCoTam: Konkrety prosze: branża, wiek projektu, zastosowanie, platforma sprzetowa.
24 ogłoszenia o pracę
@Chrzonszcz: czyli tego nie wiesz ( ͡º ͜ʖ͡º)
@CppPolska: