Aktywne Wpisy
Tywin_Lannister +470
Przypominam klasyczną zasadę: jeżeli wasza wybranka nie chwali się wami w mediach społecznościowych, a jest jedną z tych, które wstawiają dużo zdjęć - nie jesteście dla niej w tym związku istotni. Wiem, że to bardzo puste podejście, ale niestety tak to wygląda w dzisiejszych czasach.
Poczyniłem krótki, niegroźny, stalkerski rekonesans ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Anastazja wstawiła 34 publicznych zdjęć, na których jest ona lub jej chłopak, z którym
Poczyniłem krótki, niegroźny, stalkerski rekonesans ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Anastazja wstawiła 34 publicznych zdjęć, na których jest ona lub jej chłopak, z którym
Ateeeny +86
#anastazjazgrecji
Top komentarz póki co, pod newsem z Anastazja. Gdy ojkofobia wjedzie za mocno. Masz newsa o tym że w Grecji, polka została być może zgwałcona (albo i nie) przez jakiegoś hindusa po pijaku, a i tak pisz jakieś wysrywy o tym że polskie wycieruchy gwalca kobiety które chodzą w mini po ulicy xd Jak to udało się połączyć, nie wiem
Top komentarz póki co, pod newsem z Anastazja. Gdy ojkofobia wjedzie za mocno. Masz newsa o tym że w Grecji, polka została być może zgwałcona (albo i nie) przez jakiegoś hindusa po pijaku, a i tak pisz jakieś wysrywy o tym że polskie wycieruchy gwalca kobiety które chodzą w mini po ulicy xd Jak to udało się połączyć, nie wiem
Sterylizacja jest zabiegiem przeprowadzanym u kotek, który polega na wycięciu jajników oraz macicy, dokonuje się go w narkozie. Kastrację natomiast przeprowadzamy u kocurków i polega ona na usunięciu jąder, ten zabieg również przeprowadzany jest w narkozie. Jeśli spojrzymy na tę kwestię od strony nomenklatury medycznej, sprawa nieco się komplikuje. Okazuje się bowiem, że zarówno sterylizacje jak i kastracje można przeprowadzać u obu płci, natomiast różni je zakres samego zabiegu. Efektem zabiegu jest całkowita i nieodwracalna bezpłodność do końca życia zwierzęcia. Kastracja jest z reguły wykonywana około 6-7 miesiąca życia kocurka,a dobrym czasem na sterylizację jest wiek od 6 do 12 miesiąca życia.
Bardzo silnie jest jeszcze zakorzeniony pogląd, że kotka powinna mieć jeden miot kociąt przed sterylizacją. Nie wiadomo skąd wziął się ten przesąd, wiadomo natomiast że jest on zupełnie nieprawdziwy. Sterylizując kotkę nie zaburza się jej psychiki, nie jest także konieczne, aby miała przedtem kocięta. Kotka kieruje się instynktem, nie ma świadomości tego, że może mieć kocięta, nie planuje też tego. Dopiero po urodzeniu kociąt instynkt karze jej zająć się nimi i odchować najsilniejsze i najzdrowsze kociaki z miotu.
Wpis na specjalne życzenie pewnego "gościa", po tryptyku dotyczącym rodzenia :)
#100kocichciekawostek #koty #zwierzaczki #ciekawostki
Koty, na które waleriana działa, bo nie na wszystkie działa pod jej wpływem przeżywają prawdziwe odloty. Rozsypane zioło najpierw obwą#!$%@?ą, a potem wpadają w prawdziwy amok, ocierają się o roślinę, tarzają, potrząsają głową, niekiedy skaczą lub drapią ziemię. Lepiej do nich wtedy nie podchodzić, bo mogą zachować się agresywnie. Koty na haju można, a jakże, zobaczyć
I żeby nie było, że #dowodanegdotyczny pracuje w zoologicznym i sporo klientów skarżyło się na to samo.
ps.
Akurat kota można wysterylizować w prawie każdym wieku, moja ciotka sterylizowana swojego kociego seniora w wieku 10+ i zniósł to bezproblemowo.
Są jakieś statystyki na żywotność kota z i po sterylizacji? Poproszę.
Głębokie. Myśle, ze sam Paolo Kotello mógłby się
@mroczny-jogurt: są, postaram się ogarnąć.
ps. jak myślisz, jaki jest średnia długość życia udomowionego psa i kota w Australii?