Aktywne Wpisy
paweucio +65
czemu kiedys to bylo? pilismy gowniane browary w plenerze, w dupsko mi zimno bylo, a i zdarzalo sie ze w zime drzewo do lasu wiezlismy co by ognisko bylo, palilismy route 66,albo inne viceroje i bylo cudownie, dzis jakies 15lat pozniej siedzisz w cieplym domu pijesz co chcesz, palisz co chcesz, jedziesz gdzie chcesz, a najchetniej bys wrocil tam na to ognisko? hashtag opowiescizdupy hashtag kiedytobylo
robercik123007 +172
uwielbiam wchodzić na olx i zgłaszać frajerów co sprzedając coś i manipulują tytułem ogłoszenia np yamaha honda ktm . albo inni co podają cenę z d--y np 12345678 itp
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
i cyk ogłoszenie skasowane
A na otomoto co dodają ogłoszenie z cena jako odstępne zamiast pełnej . Jest kilku typów co co chwile maja kasowane ogłoszenie i znowu dodawają błędnie. i cyk znowu zgłoszone xD
jestem zdrowo poyebany xD DXd xD
Na terenie Kubania (południowo-zachodnia Rosja; blisko Krymu) archeolodzy natrafili na rzadką złotą monetę, która powstała w latach 27-28 n.e., kiedy istniało Królestwo Bosporańskie.
Moneta jest staterem, który był w obiegu Królestwa, które obejmowało obszar wschodniego Krymu, Półwysep Tamański, region Anapa, Noworosyjsk, dolny obszar Kubania, wschodni obszar Azowa i deltę Donu.
Królestwo Bosporańskie było państwem zależnym od Rzymu. W roku 8 p.n.e. na tron wstąpił Aspurgos, który założył dynastię Asandrydów panującą aż do IV wieku n.e. (z przerwami). Za panowania Nerona obszar Królestwa został nawet wcielony do Imperium Rzymskiego, jako część Mezji Dolnej (lata 63-68 n.e.).
https://www.imperiumromanum.edu.pl/odkrycie-rzymskie/odkryto-rzadka-zlota-monete-krolestwa-bosporanskiego/
#archeologia #imperiumromanum #historia #liganauki #gruparatowaniapoziomu #ciekawostkihistoryczne #ciekawostki #rzym #qualitycontent #venividivici
--------------------------------------------------------------------------------------
Podobają Ci się treści? Wesprzyj IMPERIUM ROMANUM!
https://www.imperiumromanum.edu.pl/dotacje/
Możesz zapisać/wypisać się klikając na nazwę listy.
! @IMPERIUMROMANUM @TenebrosuS @MackiMackiMacki @Panoramiks @Vasterek @HrabiaZet @fukboi @diabelskie_nasienie @dvarf @Krolowiec @charlesRN @Pjotsze @Arratay @Kaeltas @kontodoczarnolisto @ditto090 @farmer111 @Kubura @TarGi @Diamonddog @vonBroich @JurekKiller @cherrycoke2l @feliczita @Stepanakert @JanuszKek @celestial_teapot @karuzel @