Wpis z mikrobloga

Co mogę z tym zrobić? Zająłem 3. miejsce w konkursie, gdzie za pierwsze nagrodą było 10k złotych i 3-miesięczne praktyki w bardzo dobrej formie, a za trzecie miejsce zegarek warty 500 zł.

Finałowa trójka zwycięzców miała:

1. 150 punktów
2. 147 punktów
3. 138 punktów (ja)

Problem jest taki, że pierwsze i drugie miejsce zajęły #rozowepaski, które za sam fakt bycia kobietą dostawały 15 punktów. Organizatorzy nic z tym nie chcą zrobić i mówią, że regulamin był znany jeszcze przed zaczęciem konkursu.

#studbaza #feels #przegryw #prawo
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mówią, że regulamin był znany jeszcze przed zaczęciem konkursu.

@mant22: zgodziłeś się na takie warunki gry, nie rozumiem co ty chcesz teraz osiągnąć?

Potępienie organizatorom za tak seksistowskie zasady się należy, ale Ty żadnych pieniędzy dostać nie powinieneś, one wygrały ten konkurs i tyle.
  • Odpowiedz
@mant22: Powiem tak - ze strony liberalnej duszy, to dla mnie ok. Rzeczywiście jeśli takie były zasady od początku i każdy o nich wiedział, to przystąpiłeś do zabawy na tych zasad z własnej woli... ALE! Jeśli chodzi o tą cząstkę mojej duszy, która jest przekorna, to zgłaszaj gdzie się da, gdyż święte zasady równości i praworządności zostały naruszone! Głośne "NIE!" dla głównej siły napędowej prawactwa, czyli dyskryminacji i seksizmowi!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mant22: fajna zarzutka, a tak poza tym jakby to miało miejsce to chyba wypadałoby takie coś zgłosić po zapoznaniu się z regulaminem a nie po wynikach tego wymyślonego konkursu :,)
  • Odpowiedz
@mant22: Dyskryminacja ze względu na płeć. Fakt regulaminu nie uzasadnia takiego postępowania bo sam regulamin jest sprzeczny z zasadami równego traktowania obywateli i narusza konstytucje i przepisy kodeksu pracy. Jeżeli regulamin sam w sobie jest nielegalny
To nie moze stanowić podstawy
Do powoływania się na niego
  • Odpowiedz