Wpis z mikrobloga

Mirki z #programowanie i #webdev #frontend w #css - mam ogromną prośbę.

Napisałem sobie prostą stronę i wszystko jest już prawie gotowe ale za nic nie mogę ogarnąć responsive design z flexem. Na ekranie mojego telefonu (412x869) strona otwiera się tak że widzę dobrze dopasowany header i muszę wyzoomować żeby widzieć całość tekstu pod spodem. Może ktoś z was się na tym dobrze zna i mógłby spojrzeć i powiedzieć mi gdzie leży problem?

Dla tej osoby nagroda: pizza do 50zł z dostawą do domu.

Link do strony
r.....4 - Mirki z #programowanie i #webdev #frontend w #css - mam ogromną prośbę.

...

źródło: comment_7ApAjikuOGPAzD9VkoTsA4rI2eHwag4W.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rax94: Dwa problemy:
1. Kontrolki audio mają na sztywno ustawioną szerokość.

audio {
max-width: 100%;
}

2. Niektóre nagłówki są za szerokie np h2#acknowledgements najlepiej zmniejszyć ich font-size na mniejszych urządzeniach.
  • Odpowiedz
  • 0
A tak nawiasem to nie dałoby się zrobić tak żeby strona otwierała się wyzoomowana i header dopasowywał się do szerokości zamiast zmniejszać inne elementy?
  • Odpowiedz
@rax94: daj word-break: break-all: dla pre, bo tam gdzie masz kod to sie linie nie lapia (jest za dlugie pojedyncze slowo) i sie robi potem poziomy scroll. Problem z audio wymieniony wyzej tez bedzie powodowal scroll ponizej 300px. No i jesli chodzi o kod - umieszczony w *to zly pomysl. Jak i samo uzycie *czy .**
  • Odpowiedz
@TheBestThing: @emtei: @MrDeadhead: panowie, ciężka sprawa bo każdy z was pomógł w jakimś stopniu ale żadne rozwiązanie nie działało samo z siebie. Była to kombinacja audio, kodu (word-break), adresu email w headerze (też word-break), i nagłówków. Co powiecie na kompromis jakbym wysłał każdemu z was na jakieś większe piwko? Podajcie numery konta, paypal albo revolut na PM.
@trzeciodkonca: naprawdę bardzo dziękuję, ale inni cię
  • Odpowiedz