Aktywne Wpisy

Ejmen +405
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ComeByN +311
Cześć, zaginął mój kolega Paweł, proszę o zaplusowanie dla zasięgu.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
źródło: 565676245_803953275571798_1132017523464764666_n
Pobierz

Nastał ten "szczęśliwy" moment w którym danina zaczyna mnie bardzo mocno skłaniać w kierunku myślenia o emigracji bądź szukania optymalizacji podatkowych. Prowadzę jednoosobową działalność w PL, od czerwca wchodzę na duży ZUS, zarobki miesięczne ~21-22k. Stąd kilka pytań:
Co wrzucacie w koszta? (aktualnie samochód, czasem coś z elektroniki, choć np. telewizora bałem się wziąć na fakturę)
Gdzie prowadzicie działalność/stosujecie jakieś optymalizacje podatkowe?
Może jakieś ogólne porady, nie jestem dobry w #biznes
TV bym się nie bał. Zależy czym się zajmujesz, ale zawsze można sprawdzać poprawność wyświetlania strony www na ekranie telewizora.
@Priya, opłaca ci się mieszkanie rozliczać? mi wyszło na +/- zero po doliczeniu wyższego podatku
Komentarz usunięty przez autora
Samochód to
@jaketu: meh, tablet (do czytania dokumentacji, nie zamierzam na niego nic w życiu napisać) i oczyszczacz powietrza (stoi ~metr od mojego miejsca pracy) wrzuciłem w koszty bez jakichś dylematów (księgowa approves)
co do auta to jeszcze wszystkie
@wsciekly_buddysta: AFAIK mogą się do tego przyczepić, że odliczasz w 100% FV za internet zarejestrowany poza miejscem Twojej DG
Faktura za bilety lotnicze/pociąg oraz nocleg (ważne aby na fakturze za nocleg nie było wpisu, że z wyżywieniem ale to zawsze idzie się dogadać z ludźmi, nawet za granicą) - oczywiście na