Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale próba zrozumienia jego motywacji może pomóc w zapobieganiu kolejnym takim zamachom.

@rasmor: Zapobieganie takim zamachom to:

- odpowiednie służby
- rozbrojenie atmosfery strachu przed muzułmanami, którą nakręcają konserwatywni populiści
  • Odpowiedz
  • 6
- odpowiednie służby - rozbrojenie atmosfery strachu przed muzułmanami, którą nakręcają konserwatywni populiści

@johny-kalesonny Hmm czyli jak muzułmanie robią zamach to robią go przez atmosferę strachu przed Europejczykami nakręcana przez islamskich populistow? Argument o strachu nigdy do mnie nie przemawiał. Raczej nie można odczuwać strachu jeśli chce się zrobić taki zamach.
  • Odpowiedz
- skoro część populacji kraju jest przeciwko przyjmowaniu imigrantów z określonych kultur... dlaczego by swoich obywateli po prostu nie posłuchać?

@przesympatyczny_pan: A jeśli część populacji kraju jest za przyjmowaniem imigrantów z określonych kultur... dlaczego by swoich obywateli po prostu nie posłuchać?
  • Odpowiedz
  • 0
I ten facet żył w takim świecie. Nie wiem, czy odczuwał strach, ale motywem jest fobia i nienawiść wobec muzułmanów

@johny-kalesonny To mnie zadziwia szczególnie bo miałem NZ za kraj o łagodnym, tolerancyjnym społeczeństwie. Nawet chrześcijańskie tradycje to tam w oparciu o protestantyzm więc łagodniejsze niż katolickie. Dlatego tak mnie ten zamach zdziwił. Widać miałem błędny obraz NZ.
  • Odpowiedz
Typowe prawicowe elementy animalne zbierają żniwa tego co sieją. Sieją głupoty a potem są zdziwieni, że ktoś je bierze na poważnie. Brawo, róbcie tak dalej i spodziewajcie się innych rezultatów.
  • Odpowiedz