Aktywne Wpisy

heheszek +720
Cebula to jest taki chad wśród warzyw że głowa mała...
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania

sogen +122
źródło: 1000006150
Pobierz

#spacex #spacexmasterrace #sls #nasa
źródło: comment_USqTNjh000AtbbVG49zRHrlwweNHiZMT.jpg
Pobierz@Obruni: ja tam bym kibicował tylko po trochu bo SLS nie wprowadzał nic nowego poza tym że do 2050 roku będziemy mieć ISS trochę dalej bo przy księżycu i kilku astronautów odwiedzi marsa.
Największą wadą SLS jest koszt. Wydali już 14 mld dolarów a co właściwie jest zrobione? To jest naprawdę absurdalna sytuacja. Sam pomysł by użyć gotowe części z STS sugerował że to będzie szybki
@GokuMK:
ISS - International Space Station – Międzynarodowa Stacja Kosmiczna – międzynarodowy, zamieszkały satelita, umieszczony na niskiej orbicie okołoziemskiej.
FH - Falcon Heavy – Wylądowana (w 2/3) rakieta, składająca się z trzech członów Falcona 9.
F9 - Falcon 9 – Następca Falcona 1.
SLS - Space Launch System heavy-lift
właściwie to bedąc zgodnie z prawda to są juz zrobione dwa pierwsze stopnie na dwa pierwsze loty : D i chyba drugi stopień
BFR - Big Falcon Rocket – Nazwa używana do określania następnej rakiety SpaceX, która ma być większa niż Falcon Heavy.
hopper - Test article for ground and low-altitude work (eg. Grasshopper)
Jestem botem
EM-1 - Exploration Mission 1, first flight of SLS
BFS - Big Falcon Spaceship (see BFR)
Jestem
źródło: comment_sLDtdHYRON8BKcfYvQUZhRBTX24KNK4W.jpg
PobierzDelta 4 Heavy też jest brana pod uwagę.
źródło: comment_8uZqHvaLl7hRSPcxpKIq7iBL1lw2EydD.jpg
PobierzDla Księżyca FH odzyskiwany - 6175 kg
FH nieodzyskiwany - 14150 kg
Jowisz FH nieodzyskiwany - 2635 kg
Delta 4 Heavy -