Wpis z mikrobloga

Nie Cracovia, a piłkarz, który grał w Cracovii. Myślę, że jest znaczna różnica.

@Reiter: błaszczykowski to też piłkarz :D a się spuszczacie nad nim. Po prostu chcesz zdyskredytować Cracovię.

Jeżeli chodzi o ZOMO:

Gdzie byli kibice Cracovii wtedy? Gdzie byli, gdy Wisła po meczach walczyła na ulicach z ZOMO? Po meczach, w trakcie i w dni, gdy spotkań
  • Odpowiedz
@Reiter: Rocznik Polskiego Związku Piłki Nożnej. Pięciolecie PZPN (1919-1924), Kraków 1925
[...] zapał ten wygasłby z pewnością, gdyby na terenie krakowskim nie zjawił się w samą porę, po śmierci Dra Jordana w r. 1907 nowy opiekun footballu. Był nim Dr. Tadeusz Konczyński, znany literat przybyły wówczas z Anglji.
Jego tylko zasługą jest, że ruch footballowy w Krakowie przybrał racjonalny kierunek. Dzięki finansowemu poparciu Dra Konczyńskiego, kluby uzyskały kostjumy i obuwie sportowe,
  • Odpowiedz
@Reiter: Towarzystwo Sportowe Wisła tysiącami nici związane jest z Milicja Obywatelską.

Tak zaczyna się rozdział "Wisła - klubem niebieskich mundurów" w monografii tego klubu wydanej w 1966. Wewnątrz szalenie interesujące dane statystyczne. Otóż podają tam, że 57% członków Wisły to funkcjonariusze MO. Członków, nie działaczy!

Co robili działacze Wisły:
- departament XI UB i pion IV SB - walka
fullversion - @Reiter: Towarzystwo Sportowe Wisła tysiącami nici związane jest z Mili...

źródło: comment_mT2JtkP9zqxM82IviTN9ssycFgZMEbqC.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
błaszczykowski to też piłkarz :D a się spuszczacie nad nim. Po prostu chcesz zdyskredytować Cracovię.

@fullversion: Ja się nie spuszczam, nie wiem jak Ty.

ty żyjesz bajkami... Weź się ogarnij xD w całej Polsce ludzie
  • Odpowiedz
przyznać, że byliśmy milicyjnym klubem

@Reiter: no tak, to wy wściekłe psy. Tak się potraficie przyznać:

Od 30 marca 2005 roku Honorowy Prezes Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków. Za uchwałą głosowali wszyscy obecni na walnym zgromadzeniu !

Ten człowiek pracował w klubie już w 2004 roku. Kontakty z fanami miał wyśmienite. Część wpuszczał na mecze za darmo, innym robił pikniki z piwem i kiełbasą, za które płacił nawet z
  • Odpowiedz
@fullversion: Mnie to nie boli, przyznaje otwarcie, że byliśmy i tyle. Nie zależało to ode mnie, nie miałem na to wpływu, jak większość ludzi zasiadających na stadionie.

Ja go nie zatrudniłem, nie miałem na to wpływu. Na pikniku zorganizowanym przez niego nigdy nie byłem, ba nawet nie wiedziałem, że organizuje. Polityka mnie nie interesuje, bo nie lubię PO i PIS, a reszta partii ma g do gadania.
Niestety Żurawski popełnił
  • Odpowiedz
Ale o czym ty piszesz?

My przynajmniej potrafimy się przyznać i nie jesteśmy hipokrytami

I co i już? Przecież nadal wisła to bagno. Tylko ty udajesz, że wszystko ok, bo się przyznajesz do czegoś czego nie da się ukryć -.- nie jesteście hipokrytami, a Cracovię od żydów wyzywacie i wywyższacie się nad wszystkich. Bądź sobie za wisłą, czy za kim chcesz, ale pokory trochę sugeruję.
Poza tym sam napisałeś: Chciałbym wiedzieć czego wyjątkowego dokonała
  • Odpowiedz
I co i już? Przecież nadal wisła to bagno. Tylko ty udajesz, że wszystko ok, bo się przyznajesz do czegoś czego nie da się ukryć -.- nie jesteście hipokrytami, a Cracovię od żydów wyzywacie i wywyższacie się nad wszystkich. Bądź sobie za wisłą, czy za kim chcesz, ale pokory trochę sugeruję.

Poza tym sam napisałeś: Chciałbym wiedzieć czego wyjątkowego dokonała Cracovia.

@fullversion: Pokory? Nigdzie nie napisałem, że Wisła to najlepszy klub na
R.....r - > I co i już? Przecież nadal wisła to bagno. Tylko ty udajesz, że wszystko ...

źródło: comment_vwSEG8BkzSRt2eihlzJDOG9Hi9kTVSDN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Reiter: kolego, ty nic kompletnie nie wiesz... nie wstyd Ci? Nie znamy się, ja nie piszę że ty konkretnie się na błaszczykowskim spuszczasz, ale jeśli powiesz, że nie było opravy mu dedykowanej, albo że media się nie podniecają jego "powrotem" i reszta sympatyków, to pęknę ze śmiechu...
Samo to, że został powołany do reprezentacji teraz świadczy o wiśle jak najgorzej, tylko układami frajerskimi coś osiągnęliscie. Mam gadać do ciebie jak
  • Odpowiedz
Kto zakładał Cracovię?

@Reiter: Wśród założycieli Cracovii wymienić można:
Romana Pollaka, Wacława Wojakowskiego, Bernarda Millera.

Prezesami byli kolejno: Bernard Miller, Michał Rozwadowski, Stanisław Kopernicki, Kazimierz Jurjewicz, Jan Stach,
  • Odpowiedz
@Reiter: PS jakiego towarzystwa fani zaatakowali innych Polaków na euro we francji i kto nie jeździ już przez to na reprezentacje czy na marsz niepodległości (bo jakieś pastuchy z wiosek od was jeżdżą busami, ale przy spotkaniu na stacji benzynowej, słysząc WTSK - chowają się na uboczu). Kto hajlował w rzymie?
  • Odpowiedz
kolego, ty nic kompletnie nie wiesz... nie wstyd Ci? Nie znamy się, ja nie piszę że ty konkretnie się na błaszczykowskim spuszczasz, ale jeśli powiesz, że nie było opravy mu dedykowanej, albo że media się nie podniecają jego "powrotem" i reszta sympatyków, to pęknę ze śmiechu...

Samo to, że został powołany do reprezentacji teraz świadczy o wiśle jak najgorzej, tylko układami frajerskimi coś osiągnęliscie. Mam gadać do ciebie jak do debila? Nie
  • Odpowiedz