Wpis z mikrobloga

Kojarzy z Was ktoś:
- “Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach” Kaz Cooke
Wszędzie polecany jest też ten tytuł, ale obawiam się, że będzie zbyt konkretny i nie będzie się nadawał jako przygotowanie do ciąży:
- “W oczekiwaniu na dziecko. Poradnik dla przyszłych matek i ojców” Sharon Mazel, Heidi Murkoff
macie jakieś opinie?
  • Odpowiedz
@Psychopatologia_stosowana: wiesz co, ja przeczytałam obydwie te książki i na pewno "Cieżarówką..." przekazuje wiedzę w fajny, wesoły sposób. Więc może na prezent to dobry pomysł. "W oczekiwaniu..." to taka biblia- dla mnie była lepsza niż "Ciężarówką..." bo szukałam wiedzy, a nie zabawy. Bardzo szczegółowo rozpisany każdy miesiąc.
Ale ten kurs o którym pisze @FenkSzui: to bym naprawdę rozważyła. Śledzę "mamalekarz' na instagramie i wydaje mi się, że pokazuje
  • Odpowiedz
  • 5
@Psychopatologia_stosowana nie w kwestii ciąży, ale wg mnie absolutny must have każdego rodzica to książka "Jak mówić żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać żeby dzieci do nas mówiły" albo nowsza wersja "Jak mówić żeby maluchy nas słuchały". Dużo wiedzy która się przydaje w komunikacji z dziećmi i partnerem.
  • Odpowiedz
@bagi1 słyszałam, że dobre opinie ma książka pt. "Książka o ciąży" Michała Lipy i Nicole Sochacki-Wojcickiej, a po urodzeniu to "Jak zadbać o zdrowie swojego dziecka" Dagmary Chmurzynskiej-Rutkowskiej. Obie książki są niestety tylko w papierze tudzież jako ebook.
  • Odpowiedz