Wpis z mikrobloga

@biesy: tylko, że ten 20-latek gdy będzie musiał to wejdzie w Google i w 10 minut pozna tę tajemną wiedzę o lewych i prawych obrotach ¯\_(ツ)_/¯ Teraz liczy się zdolność szybkiej adaptacji i umiejętność wyszukiwania potrzebnych informacji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@biesy: ja mając 22 lata wielokrotnie spotykam się z sytuacją, że 50-letni chłop nie wie jak działa kernel Linuxa, nie wie że można w nim dynamicznie ładować moduły, nie wie jak wygląda struktura systemu plików w Unixie. Nie wie nawet jak samodzielnie skompilować jakiś program z kodu źródłowego, nie wie wielu rzeczy, by cokolwiek samemu naprawić, być samodzielnym mężczyzną, ale za to wie jak obsłużyć wkrętarkę i wkręcić durną śrubkę
  • Odpowiedz
  • 1
@biesy: po co takie rzeczy wiedzieć jak można zapłacić i ktoś to zrobi za ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 8
@Eligo: Jezu, to jak u mnie. Najpierw gadanie, że nie ruszaj, bo zepsujesz, potem za lat kilka pretensje, czemu ty jeszcze tego nie potrafisz. W pracy od szefa prawie 60-letniego to samo, właściwie codziennie. W------e mam, ogarniam to co, co mi potrzebne, a nie k---a doktoryzowanie się z tego, że szybko wierce otwory pod śruby w blasze albo że nie widzę na oko różnicy między uchwytem na peszel calowym a
  • Odpowiedz
@biesy: ogółem jest to tylko bóldupienie starych moczymord co robią już pół życia na budowach i wykończeniówkach. Sądzą oni że cała ta wiedza dotycząca obsługi elektronarzędzi jest jakimś sactrum dla wybranych xD a tak naprawdę każdy w jakimś stopniu inteligentny chłop chwilę by się pobawił i to pojął. Ale te Janusze ledwo pokończyli swoje zawodówki i im nauczenie się obsługi takiego skomplikowanego elektronarzędzia jakim jest wiertarka zajęło kilka lat xD
  • Odpowiedz
@biesy: ten uczuć kiedy umiesz w prace remontowe i elektronarzędzia a i tak jesteś gogusiem z zaczeską i za wąskich portkach (;´༎ຶД༎ຶ`)
  • Odpowiedz