Wpis z mikrobloga

Hej mam pytanko do wszystkich #programista15k #programowanie - Czym się zajmują aplikacje i do czego służą te które kosztują tyle, by programista dostał 15K, a cały projekt jest w p---ę drogi? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Polacy takie apki zamawiają. Tylko rynek zagraniczny? Napiszcie o swoich doświadczeniach, jakie apki pisaliście pod drogie projekty? #kiciochpyta
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: a to ciekawe ( ͡° ͜ʖ ͡°) wyobrażałem sobie, że Januszowo właśnie lepi komputer z apek typu open source, a jak się nie da to jakieś gotowe z licencją. A moje doświadczenia wynikają z firm, w których pracowałem. Żadna z nich nie miała aplikacji szytych na miarę ani urządzeń.
  • Odpowiedz
@iighlaq_alhabl: do wszystkiego, crm, raportowanie, przetwarzanie, obsługa poszczególnych działów, zarządzanie procesami biznesowymi, jakieś aplikacje dostępowe, audytowe, whatever. Wyobraź sobie np ile jest pieprzenia się z wydaniem, obsługą i rozliczaniem karty kredytowej.
  • Odpowiedz
@iighlaq_alhabl: jakimś bogatym ludziom się nudzi i wywalają kasę na głupoty, płacisz takiemu seniorowi 15k, pracuje przez 3 godziny, reszte gra w piłkarzyki. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Miesięcznie wyrabia 60 godzin a płacisz za 180.
  • Odpowiedz
@wykopek12345: dlatego lepiej ambitnego juniora, ten to potrafi i 10h siedziec i n---------c ( ͡° ͜ʖ ͡°) a w cenie 1 seniora uzbierasz ich z 7, to w przeliczeniu na godziny wychodzi 60 vs 1400, no i kto tu jest sprytny ja sie pytam
  • Odpowiedz
@iighlaq_alhabl: jest maszyna u mnie w magazynie co 20 mln zl kosztowala, Jak sie zepsuje to nawet w nocy wzywaja programiste i podpina sie swoim komputerkiem i z reszta ekipy zdalnie robi aby dzialalo, jak zapytalem co zrobic aby pracowac tam gdzie on to odpowiedzial ze trzeba studia skonczyc I nie zna nikogo kto by zaczynal na widlaku a potem u nich pracowal, nie wygladal aby mial wiecej Jak 15kzl
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: ma czyste ubranie, jest ogolony i przyciaga kobiety. On byl takim malym typkiem, taki studencik do ulotek i mial kiepski samochod.
Tak wiem pewnie w domu w piwnocy ma basen i saune i tylko kilka razy w miesiacu musi z niej wychodzic.

W normalnych zawodach widac kto jest bogaty, u programistow wszyscy Tak samo wygladaja
  • Odpowiedz
@jaktrwogatonawykop: może w normalnym zawodach króluje cebulackie podejście, że trzeba się pokazać ile się zarabia. Jak zaczynasz porządnie zarabiać i używasz mózgu to zaczynasz dostrzegać, że jeśli teraz zaczniesz kupować sobie drogie ciuchy, auto w leasingu za 3k i będziesz p-----------ć kasę na inne tego typu rzeczy to ostatecznie okaże się, że oszczędzasz tyle, co oszczędzałeś jak miałeś 5k na miesiąc.
  • Odpowiedz
Czym się zajmują aplikacje i do czego służą te które kosztują tyle, by programista dostał 15K, a cały projekt jest w p---ę drogi?

@iighlaq_alhabl: Zajmują się realizacją wymagań biznesowych i służą do zarabiania, optymalizacji jakichś procesów lub uniknięcia kar regulacyjnych.
  • Odpowiedz