Aktywne Wpisy

jmuhha +68
wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? ლ(ಠ_ಠ ლ)
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz
mannoroth +832
źródło: 1000015971
Pobierz

Krótko o derbach - na plus jest to, że my naprawdę chcieliśmy grać w piłkę. To że nie wystarczyło na Śląsk grający lagę i stałe fragmenty jednak wiele mówi. Ostatnie dwa mecze oglądałem z perspektywy stadionu i mam parę luźnych wniosków:
1. Wczoraj Śląsk zdominował nas agresją w grze, w odbiorze piłki. Większość naszych prób akcji byłą przerywana faulem na wczesnym etapie. Tutaj moje małe zastrzeżenie do pracy sędziego - jeżeli nie pokazujesz żadnej kartki gospodarzom (faule nie był ostre ale były taktyczne i było ich dużo - 19) to w dużej mierze wpływasz na to jak mecz wygląda. Ten mecz dla widza był bardzo ciężkostrawny.
2. Brak Starzyńskiego - w pierwszej połowie stempel na każdej akcji starał się mieć Pawłowski i wygladało to nawet nieźle, natomiast dość szybko zgasł i nie mieliśmy żadnego piłkarza do regulowania tempa gry w środku pola. Ja wiem, że wy często mówicie - nie można się uzależniać od Figo, ale nasza gra w ataku bez niego traci naprawdę dużo i nie mamy żadnej sensownej opcji w zamian.
3. Ławka rezerwowych - pora powiedzieć wprost, piłkarze na ławce nie dają żadnej jakości. Zmiany gdzie wchodzi Mares i Sirotow to zmiany dla samego zmieniania. Na ten moment żaden zawodnik nie jest w stanie podnieść poziomu wchodząc z ławki. To jest duży problem.
4. Pakulski - no nie przekonuje mnie ten chłopak. Wiecie, że jestem zwolennikiem chłopaków z akademii, ale on mnie nie przekonuje. Wg mnie w tym momencie to nie jest zawodnik na pierwszą jedenastkę.