Aktywne Wpisy
Instalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz
WujekDoggi +25
#kiszak
Było niżej ale przeklejam, lodolożek nie zna się a p------i - stare, znałem.
Ktoś kto kupił PS5 PIĘĆ lat temu za 2100-2400 może dalej odpalać przyzwoicie wyglądające premierowe gry w 60FPSach za ułamek ceny bez j-----a się z softem. W tej cenie nie zbudujesz komputera porównywalnego sprzętowo.
Tamałe do swoich hardkorowych obliczeń z jakiegoś powodu wykorzystuje mniej popularne PS5 Pro z gorszą opłacalnością, podstawkę(?) i gry za 200 PLN
Było niżej ale przeklejam, lodolożek nie zna się a p------i - stare, znałem.
Ktoś kto kupił PS5 PIĘĆ lat temu za 2100-2400 może dalej odpalać przyzwoicie wyglądające premierowe gry w 60FPSach za ułamek ceny bez j-----a się z softem. W tej cenie nie zbudujesz komputera porównywalnego sprzętowo.
Tamałe do swoich hardkorowych obliczeń z jakiegoś powodu wykorzystuje mniej popularne PS5 Pro z gorszą opłacalnością, podstawkę(?) i gry za 200 PLN

![Nokia komunikator [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ecdb2887ac9bb3bbe735bef90ad3a51880923c0255c544fe335161dfb04df20e,q80.jpg)

Lub moze znacie sposob na wymiane PLN na ok. 1300 USD z pomoca karty kredytowej (nie debetowej) bez jakichs wiekszych prowizji?
Moge zrobic przelew z karty kredytowej, ale mBank podkrada wtedy 5% za tę operację.
#kantor #banki #waluty
@ukaasztg
Widze, ze Revoulta moge zasilic za pomoca Apple Pay (a pod APay mam podpieta w/w karte kredytowa) ale ciekawe, jak te operacje kwalifikuje sam bank, jesli jako zwykla platnosc w internecie, to powinno byc bez prowizji.
A z Revoulta moge sobie przelac pieniadze na rachunek bankowy? Prowadzony w USD lub w PLN?
Czyli zasilam portfel Revoulta z pomoca karty kredytowej (rownowartosc 1300 USD w zlotowkach) a potem te
Bank to traktuje jako transakcję bezgotówkową.
Tak.
Czyli reasumujac:
1. Zasilam portfel Revoult kwotą, ktora potrzebuje (np. 4000 PLN)
2. Bank rozlicza tę operację, jako transakcja bezgotówkowa, czyli nie pobiera 5% prowizji (oszczedzam na tym