Wpis z mikrobloga

#seo #stronywww #pozycjonowanie #webdev #internet Czołem Mireczki, może Ktoś doradzi? Od paru miesięcy mam stronę http://www.zamekpinczow.pl , jeśli chodzi o pozycjonowanie to nie jest chyba źle, sprawdzałem to tymi stronami testującymi seo.. jednak chciałbym jeszcze nad tym popracować.

po wpisaniu w google fraz "zamek pińczów" albo "zamek w pińczowie" stronka jest w miare wysoko i są od 2-3 pozycji.. macie może jakieś rady czy można jeszcze jakoś poprawić wyświetlanie tego wyniku? np. jak wpiszemy "kwejk" :) to z boku pojawia się miniatura wraz z opisem a wczesci głównej jest dodatkowo opis wszystkich pozycji MENU - są wypisane wraz z opisem.. czy da się to jakoś zrobić?

a druga sprawa - jak bardzo negatywnie wpływają na pozycjnowanie adresy typu
http://zamekpinczow.pl/index.php?m=2
bo np. pod takim linkiem jest u mnie GALERIA, czy lepiej zeby było zamekpinczow.pl/galeria ? i jak to wewntualnie zrobić? czy mam tylko podminieć aliasy w ustawieniach serwera czy zmodyfikować cała stronę?

Dziękulski :)
ZawzietyRobaczek - #seo #stronywww #pozycjonowanie #webdev #internet Czołem Mireczki,...

źródło: comment_SXEOtsJUSyrglnyDNuYyMJE80lNlcC5e.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to z boku pojawia się miniatura wraz z opisem a wczesci głównej jest dodatkowo opis wszystkich pozycji MENU

@ZawzietyRobaczek: wizytówka google jest ? powiązana z ta stroną ? jeśli nie zrobić, poprawić seo jeśli nie masz elementów menu w wyszukiwaniach
  • Odpowiedz
bo np. pod takim linkiem jest u mnie GALERIA, czy lepiej zeby było zamekpinczow.pl/galeria

@ZawzietyRobaczek: lepiej z napisem galeria. Co do bocznego widoku, to z Wikipedią będzie ci ciężko wygrać.
To powiększanie na stronie w postaci nowego okna chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem. Strona fajna :)
  • Odpowiedz
@ZawzietyRobaczek: free podbije ci to wyniki, plus masz w google console patrz jak indeksuje jakie błędy i uwagi zgłasza, jak z optymalizacja pod mobile - rwd ? jest jeszcze Google structured data które można stosować
  • Odpowiedz
@ZawzietyRobaczek: Daj tam jakiś nagłówek h1 na stronie głównej.
To jest strona informacyjna czy to Twój biznes? Jak biznes to koniecznie do stopki daj dane kontaktowe do siebie (nazwę firmy, adres, telefon).

Chcesz pojawiać się na frazę "zamek pińczów" a nigdzie na stronie ona nie występuje.
  • Odpowiedz