Wpis z mikrobloga

A ja jestem pełen optymizmu. Umiarkowanego, oczywiście. Nie to, że wierzę w jakąś zaciekłą walkę w środku stawki, ale nie jest też tak, że mają dalej pięć sekund straty, mimo że opóźnienie było znaczne a ilość przejechanych kółek symboliczna. Fakt, sprawa z robieniem części "na świeżo", strata trzech dni testów, zawirowanie ze sponsorami, to nie wygląda dobrze. Ale z drugiej strony niedoświadczony Russel po kilku kółkach mówi, że bolid wydawał się solidny i pewny w prowadzeniu, to chyba był kluczowy problem w ubiegłym sezonie. Może i konieczność dostosowania się do nowego regulaminu aero wyszła na dobre?

#f1
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nie_mientki: To nie wiem skąd ten optymizm, bo rzetelnych powodów nie widzę ani trochę. Mamy Williamsa, który tak naprawdę cały pierwszy tydzień stracił i mamy resztę stawki, która przez ten okres przebrnęła niemal bezproblemowo.

Wiem, że czasy podczas testów się nie liczą, ale nawet biorąc pod uwagę ten fakt to jasne jest, że Alfa i Toro Rosso poczyniły ogromny postęp. Że Renault powinno być mocniejsze niż przed rokiem. Właściwie niemal
  • Odpowiedz
@nie_mientki: narazie nie ma co się załamywać że Williams będzie w ogonie, poczekajmy na pierwszy wyścig to będzie najlepsza weryfikacja bolidu. Na pewno to będzie lepszy bolid niż w zeszłym sezonie.
  • Odpowiedz
@demos7enes: chodziło mi o zmianę przepisów uproszczenie aero i związane z nią potencjalne spowolnienie bolidów, ale sądząc po czasach z dzisiaj to może nie być takie oczywiste, pożyjemy zobaczymy( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz