Wpis z mikrobloga

@nowekontobosiewstydze: Pacjent 1: miał incydent nadciśnienia, pewnie stąd w domu ciśnieniomierz i mógł podać w wywiadzie telefonicznym BP i HR. Sprawdzaliście czy faktycznie takie wyniki miał (ciśnieniomierze często mają pamięć przynajmniej ostatniego pomiaru) i już mu przeszło, czy po prostu średnio sobie radzi z obsługą chińskiego urządzenia i okresowo będzie wzywał ZRM z takimi parametrami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

do tego bije ode mnie brak profesjonalizmu
  • Odpowiedz
@nowekontobosiewstydze: odnośnie czasu na wpisy - możesz próbować dyktowac wpisy. Co prawda android będzie pisał ciągiem, bez interpunkcji, ale ja szanuje Twoja pracę i każde Twoje 15 minut i przeżyje bez interpunkcji :)
  • Odpowiedz
@nowekontobosiewstydze nigdy nie zapomnę jak wezwałam pogotowie do Pana Żula. O 6 rano czekałam na przystanku, on przechodził, potknął się o niewiadomoco i przyrżnął głową w krawężnik.
No i światełko mu zgasło, zero kontaktu.
Ułożyłam w bocznej ustalonej (dzięki wynalazcy za żel dezynfekujący) i dzwonię i czekam.
Przyjechali a Pan Lekarz Pana Żula podniósł za fraki, wytrzaskał po ryju i takim turbalnym głosem krzyknął "Maniek skończ się wydurniać!".
I stał się
  • Odpowiedz
Kawał dobrej roboty odwalasz! Życzę cierpliwości do żulików i do komentujących tutaj, bo czasami to samo podejście roszczeniowości do każdego wokoło tylko nie do siebie. Nikomu na siłę się nie pomoże - takie są fakty. A komentujący nie potrafią zachować kultury wobec prawilnego ratownika w komentarzach, a co dopiero jakby takiego śmierdziela-awanturnika spotkali. I tacy zawsze pierwsi do pouczania.
Ale nie zniechęcaj się gadami - bo czyta się to świetnie. Zdrówka!
  • Odpowiedz
@nowekontobosiewstydze: mam pytanie o zasadność wezwania i pretensji ekipy karetki o kolejne wezwanie. Miasto 30k na mazurach. Kobieta lat 78 o godz 6 rano wzywa pogotowie ponieważ kolejny raz czuje migotanie komór. Duże osłabienie. Była już kilka razy hospitalizowana z tego powodu. Wykonany zabieg mający na celu uspokojenie migotania. Raz działa raz nie. Ekipa przyjeżdżająca ma za złe że 78 letnia kobieta nie przyjechała w środku nocy sama na izbę
  • Odpowiedz
@nowekontobosiewstydze: 3 na 4 wyjazdy do najebusów. Nóż by się w kieszeni otwierał gdybym go miał, bo to za pieniądze normalnych ludzi, na których się to jeszcze odbija w postaci słabej publicznej służby zdrowia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz