@MQG17: ja robiłem to https://www.youtube.com/watch?v=iiNl0Jv6xTw ( od 13:36), ale ogólnie większej filozofii nie ma. Kroisz kapuste po czym zasypujesz to grubo solą żeby puściła soki i po godzinie gdzieś płuczesz wszystko, rzodkiew, rzepe kroisz w paski. W garnku gotujesz troche wody i wsypujesz dwie łyżki mąki ryżowej i chwile gotujesz żeby sie kleik zrobił. Do blendera wrzucasz imbir, z 3 ząbki czosnku, jabłko i mielisz na papke. Później papke mieszasz z
@Striker9993: takie w sumie niewiadomo co. Jako przystawka, przekąska do browarka, na kanapeczke, zupy na tym gotują, z ryżem to jedzą. Kimchi zostało wpisane jako dziedzictwo narodowe korei, oni tam #!$%@? na tego punkcie mają ale sie im nie dziwie bo jest super.
@Kur_Piejak: takie paro miesięczne jest kwaśne jak rozkładające się ciało, ale fakt. Smakuje zajebiście ( ͡°͜ʖ͡°)
@Striker9993: jak masz gdzieś azjatycki market w okolicy to pewnie będą mieli no i każda szanująca się azjatycka knajpa to ma więc sobie możesz obczaić
@tylkoatari: Ooo, sam robiłem w to lato! Z moich obserwacji po pierwszym razie, lepiej nie upychać wszystkiego na chama i zostawić trochę więcej miejsca u góry, bo moje wystrzeliło ze słoika ( ͡°͜ʖ͡°)
Troche za dużo chilli mi sie sypnęło, ale może będzie spoko
#gotujzwykopem #kimchi #azja
W garnku gotujesz troche wody i wsypujesz dwie łyżki mąki ryżowej i chwile gotujesz żeby sie kleik zrobił. Do blendera wrzucasz imbir, z 3 ząbki czosnku, jabłko i mielisz na papke. Później papke mieszasz z
Oj tam oj tam, będzie lepsze, na pewno w przepisie było za mało :) ile teraz musisz czekać?
@Issac: nie było w moim piotrze i pawle ale jakieś inne płatki chilli były
Zaintrygowalem się
@Kur_Piejak: takie paro miesięczne jest kwaśne jak rozkładające się ciało, ale fakt. Smakuje zajebiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poszukam w #poznan może gdzieś kupie. Spróbuję opcji z browarkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)