Wpis z mikrobloga

@Lisaros: hahaha z innej beczki jest zerowe zainteresowanie tą gra. nikt nie pyta, zero pre-orderów. czekam na piątek żeby jeszcze bardziej zniechęcić do zakupu jakąś zbłąkaną duszyczkę
  • Odpowiedz
@wojtaasp: Znajomi w większości mają wykupiony ten podstawowy abonament na Originie, który dodatkowo daje jakąś tam zniżkę na zakupy. Battlefielda, Battlefronta i inne gierki kupowali już bezpośrednio na Origin, może z tego wynika niska liczba preorderów w sklepach?

Nie wydaje mi się, żeby gra okazała się klapą. Pewnie i tak nie spełni oczekiwań księgowych z EA, ale mimo wszystko wieszczę jej sukces. Na ile grałem, na tyle wydaje się być
  • Odpowiedz
@wojtaasp: To mnie akurat nie dziwi, bo Division to już sprawdzona marka. Solo bym do niej nie podszedł, ale kilkadziesiąt godzin z kuzynem grałem i było spoko. Dwójkę też pewnie sprawdzę, za rok czy dwa. Nawet Wildlands daje radę jak ma się z kim grać i lubi takie militarne klimaty. Dlatego też sądzę, że Anthem się uda, bo takie mechy/kombinezony/egzoszkielety zawsze ludzi jarały, gameplay jest spoko i tu gameplay i
  • Odpowiedz
@Lisaros:
Mam nadzieję, ze to bezsensowne zadanie usuną albo zmodyfikują w najbliższych patchach

Fabularnie gra faktycznie na razie rozczarowuje. Oby wzięli się do roboty w fabularnych dlc bo szkoda by zmarnować taki potencjał. Walka jest meeeega przyjemna.
  • Odpowiedz
@Silvaren: no niby tak, ale równie dobrze i nie :zamyslonyrabin:

Grę robi BioWare, które ma swoich fanów i jest generalnie znane z gier o dobrej fabule (czy to prawda to inna sprawa). Ponadto na stronie Origina widnieje taki opis:

Poznaj grę z gatunku Action RPG stworzoną z myślą o trybie współpracy i osadzoną w nowym tajemniczym świecie przygotowanym przez BioWare™ i
  • Odpowiedz
@Lisaros: Nie od każdego RPG należy oczekiwać fabuły. Jakaś może być, ale serio, trzeba być umysłową amebą, aby taką grę kupować dla fabuły. Darkest Dungeon też jest cRPG, tam fabułę można zamknąć w jednym zdaniu. Jest pretekstowa, pomijalna, bo chodzi wyłącznie o gameplay (jak w Anthem). Czy to zła gra? Wręcz przeciwnie, DD jest uważany za jeden z najlepszych tytułów ostatnich lat. Czy ktoś kupuje DD dla fabuły? Czy ktoś
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Silvaren: od BioWare się oczekuje fabuły :) zrobili już sieciowa grę (SW:TOR) gdzie fabuła była świetna. Szanuje za swoje zdanie. Mi się Anthem niestety nie spodobało, zainteresowanie jest zerowe póki co, jak będzie wielką tragedia sprzedażowa to zamaskują to Apexem.
  • Odpowiedz
@wojtaasp: A jeśli BioWare zrobi tetrisa z kolorowymi błyskami i muzyką wprowadzającą w trans, to gracze też będą od tetrisa oczekiwać fabuły, bo hipotetyczną grę zrobiłoby właśnie BioWare? ;p

Nie zdziwię się, jak Apex napcha EA tyle szmalu, co Fortnite właścicielowi Epic.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Silvaren: nie no wiesz jak jakaś firma obiera jakiś kierunek w tworzeniu gier to się go raczej trzyma, chyba że jest to Nintendo :) ale BioWare od wielu lat nam dostarcza RPG więc wcale się nie dziwię że każdy krzyczy o fabułę.

Apex i FIFA będą ciągnęły kochane EA teraz :P
  • Odpowiedz
@Silvaren: oczywiście, że nie każde rpg musi mieć fabułę, tylko że Anthem samo wali gdzie się tylko da, że tworzą nowy świat, że zło, widać towarzyszy, tego nie da się uniknąć. Porównanie z DD jest moim zdaniem chybione, bo to zupełnie inne gry, DD jest w zupełności poświęcone mechanice, ma ładną otoczkę graficzną, ale to wszystko. Anthem to jednak inna gra. No i chwalenie wszędzie, że robi to BioWare, które
  • Odpowiedz
@Lisaros: @wojtaasp:
Według mnie są małe szanse, że sprzedadzą 6mln kopii w 6 tygodni. Chyba, że wliczą w to osoby korzystające z Access Premiere :D albo ostro zaatakują z jakimiś bardzo przemyślanymi aktualizacjami co raczej będzie trudne w tak krótkim oknie czasowym.

Tak szczerze to jeśli komuś zależy na strzelance w coopie to faktycznie Apex jest na ten moment lepszym wyborem. Przynajmniej można grać, a nie tracić czas
  • Odpowiedz