Aktywne Wpisy

damienbudzik +307
Czy niektórzy naprawdę nie słyszą swoich myśli? Lol, w jaki sposób oni "myślą" w takim razie?
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
źródło: blabla
Pobierz
ElectroNICK +176
Mam w pracy nowego kolegę z Turcji, wierzy w Allaha. Codziennie się modli na tej macie na podłodze itp. No i w kiblu pojawiła się butelka. Myślałem że to śmieć to wywaliłem. A on podchodzi do mnie i się pyta czy to ja wywaliłem butelkę, oczywiście powiedziałem ze tak bo to śmieć. A on mi tłumaczy że tą butelką podmywa sobie dupę bo inaczej ma sklejone poślady xD Także jak macie w

#linux
Jaki system
@Praetorian2002: Nie idź tą drogą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak chcesz się pobawić to Arch albo Manjaro (skonfigurowany out of box).
Dziwi mnie tylko że w przypadku tej ankiety, która jest tylko na tagu #linux tak dobre recenzje zbiera system no-*nix z roku 2009.
I'd just like to interject for a moment. What you're referring to as Linux, is in fact, GNU/Linux, or as I've recently taken to calling it, GNU plus Linux. Linux is not an operating system unto itself, but rather another free component of a fully functioning GNU system made useful by the GNU corelibs, shell utilities and vital system components comprising a full OS as defined by POSIX.
( ͡
@Praetorian2002: To niech cię nie dziwi. Kilka razy dziennie na pod wpisy z linuksa wpierdzielają się jakieś dzbany tylko by napisać "zainstaluj windowsa" xD
Przez jakiś czas korzystałem z Mac OS i też miejscami nie rozumiałem miejscami filozofii tego systemu i narzędzi.
Po prostu nie ma jedynego słusznego rozwiązania.
@Praetorian2002: Prawda, do tego przyzwyczajenia też robią swoje ale póki co nie znalazłem systemu który można bardziej okroić pod siebie więc aż tak bardzo nie narzekam. W windzie to nawet durnych skrótów klawiszowych nie ustawisz bez hacksów w postaci dodatkowych programów, a niektóre rzeczy, które w linuksie robi się od ręki na windzie wymagają płatnych programów xD Z drugiej strony weź się kop z
Duża część problemów wynika ze zmiany kierunku: Hardware > OS. A później lament pt. "nie działa". Co do kwestii zastanego sprzętu z brakiem kompatybilności, to coraz bardziej się przekonuję, że należy odpuścić, a nie kopać się z koniem. Jeśli działa na windowsie, to nie warto na siłę implementować Linuksa. Szkoda czasu.