Aktywne Wpisy
vfr__ +695
Mamy otwarta rekrutacje na Senior .NET Developera. CV przychodzi w ciul, ale zespol ds. rekrutacji sporo z nich odrzuca. Dyrektor IT poprosil mnie o review kilku odrzuconych CV.
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji

BonerBogdan +117
Wiecie co to jest? Instalacja artystyczna "Niebo Kielc", która z publicznych pieniędzy pochłonęła tylko 77 800 zł... Kawałek lustra położony na ziemi... zapewne w niedługim czasie uszkodzony przez jakąś amebę albo obsrany przez gołębie xD
#heheszki #kielce #swietokrzyskie #polska #patologiazmiasta
#heheszki #kielce #swietokrzyskie #polska #patologiazmiasta
źródło: 558194288_1132828618951281_3374436285972891057_n (1)
Pobierz

Teraz pomysł powrocił i mam dylemat pomiedzy c++, java lub java script. Tylko nie wiem co wybrać.
W java i java script plusem jest dostępność pracy, a minusem konkurencyjność (każdy chce w tym pisac) i przy tym nizsze zarobki.
Za c++ przemawia mi to, że za kilka lat moze to byc język niszowy i taki proramista będzie porzadany. Do tego to fajna trampolina do nauki innych języków. Minus to mozliwe odejście od języka i jego wymarcie.
Jakbsadzicie, warto posiedxiec przy C++ czy lepiej isc na masówkę i java?
#programowanie
@grzegor9: Nawet jak chcesz sie nauczyć C++ to nie z tej ksiazki!
Jedna z najgorszych ksiazek do nauki C++. Uczy zlego stylu, dziwnej nomenklatury, przestarzalego standardu i calkowicie pomija template'y.
A czy Java czy C++ to juz zalerzy od preferencji. C++ jest duzo trudniejszy, ale tez ciekawsze projekty mozna wyrwac. Java to glownie enterprise'owe serwisy w firmac i backend dla weba.
@grzegor9: what? jest wlasnie odwrotnie, malo kto kto zajmuje sie profesjonalnie C++ polecialby ci te ksiazke.
Polecam książkę @Gynvael i jego kanał na YT.
Jest tona materiału na YT.
No i na początek polecam Python.
@grzegor9: jak masz 13 lat to spoko. Każdy dorosły człowiek wie że ta książka nie dość że nie obejmuje c++11 to po prostu nic ciekawego nie wnosi.
Przed zakupem mialem takie obawy, ze ksiazka jest przestarzala. Widocznie trzeba traktowac porady innych z dystansem ;) dzieki za sugestie
@grzegor9: odpuść symfonie, serio. Źle przyzwyczajenia bardzo ciężko wytepic później. Jak już się uczyć to z dobrych źródeł.
@JakTamCoTam: napisałeś to tak jakby nie było alternatyw. Ta książka robi wiele złego obecnie. Najlepiej ja zaorac I zapomniec o jej istnieniu.