Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kesnall: też mam nowego rapida (spaceback) 1.0 TSI 95KM, spalanie w mieście ok 7l a na trasie krajowkami (70-100 km/h) potrafi być w okolicy 4.7-5.0l. Ogólnie auto bardzo przyjemne, w mieście moc w zupełności wystarczy, a na trasie jak nie ciśnie się 170 to też ma się jeszcze trochę zapasu. Tyle że spaceback w listopadzie w średniej wersji kosztował 46k bo przestali go produkować żeby przygotować miejsce na scale. No
  • Odpowiedz
Przedstawiłbyś jakieś argumenty (Poza ocynkowaniem Mazd, to wiem)?

@klarkia: Oczywiście. Szykowałem się 2 lata temu na kompakta w bieda wersji i brałem pod uwagę: Tipo, Leon, i30, Ceed, Auris, Astra, Focus.
Tipo - mimo, że niby wszystko ok, to prawie nic nie jest ok. Słabe wnętrze, słabe właściwoście jezdne - co z tego, że silnik t-jet dobry, jak całe auto się sypie już po kilku miesiącach.
i30 - słabe prowadzenie, słabe plastiki, dużo dopłat do podstawowych elementów, brak dobrej turbobenzyny w niskiej cenie jedynie wolnossący 1,6
Ceed - podobnie
  • Odpowiedz
@kesnall: rapid to paskudztwo. na szczęście już nie będą tej fabii sedan produkować( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
a le wiem..sa wyprzedaze;]
  • Odpowiedz
@kesnall: Jak się sprawdza to 1.0? Ja jeździłem 1.0 ecoboost w fordzie i dwie rzeczy mnie odrzuciły od tego silnika - dźwięk przy niskich obrotach, takie pyrkanie, zwłaszcza pryz zimnym silniku, a drugie to opóźnienie w reakcji na przyspieszenie. Turbina się musi zebrać zanim auto przyspieszy a to trwa sporo za długo.
  • Odpowiedz