Aktywne Wpisy
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
skar +432
Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Gazeta "Słowo"
#finanse #ekonomia #podatki #polska
bo coś mi nie pasuje. Bo w 1935 to zarabiali rocznie w tysiącach a nie w milionach. (była jakaś denominacja w między czasie? )
@wrzesien: hm..jak dla mnie to w ogóle jest ciężko porównywalne.
Inne standardy i wymagania.
Przykładowo, (wymyślam) budowa takiej drogi jest o wiele bardziej skomplikowana i obostrzona normami i wymaganiami, i trzeba to obsłużyć. I takich rzeczy pewnie jest więcej.
No tak, droga współczesna jest lepsza od ówczesnej, więc można zrobić jakiś przelicznik typu 1km w 2 RP = 0.5 km w 3 RP.
@wrzesien: No dalej bym bronił, że wszędzie jest zapewne taki współczynnik.
Np. taka woda, myślę, że jak dostarczono i ludzie od niej od razu nie umierali (przesadzam ;) ) to było super, a teraz chlorowanie, ozonowanie, i inne analizy, podobnie jeśli chodzi o opiekę zdrowotną ludzie umierali zdrowi i "wola boska" teraz większe dociekania, ryzyka pozwów, N razy większy wachlarz usług medycznych itd.
Sądy też, prostszy świat, prostsze prawo, teraz cyfryzacja prawa autorskie, patentowe dużo trudniej określalne ,totalnie inne problemy