Wpis z mikrobloga

@MangoZjem: czemu żula od razu? Być może facet nie miał możliwości się umyć co nie znaczy, że od razu jest żulem. Dziwne podejście jest teraz do bezdomnych. W społeczeństwie są traktowani gorzej jak psy i mało kto chce wyciągnąć rękę z pomocą lepiej stygmatyzować takich ludzi i wyzywać.
  • Odpowiedz
  • 105
@piotr414: Nie miał możliwości się umyć, może i tak, ale tak intensywny smród nie bierze się z zaledwie kilku dni nie mycia się. Są w mieście miejsca, gdzie bezdomny może się za darmo umyć, ale uwaga - trzeba być trzeźwym. Skoro tygodniami nie udało mu się być na tyle trzeźwym, by takie miejsce odwiedzić, to nie jest to po prostu bezdomny, tylko niestety żul.
  • Odpowiedz
@Zaff: wystarczy, że dwa dni się nie umyjesz i będzie od ciebie walić potem tak, że cały autobus będzie czuł. Może też na przykład właśnie jechał do takiego przytułku, ale oczywiście chcą go w-----ć z autobusu bo jest od nich gorszy xD teraz to bezdomnych się traktuje jak żydów za adolfa. Pozabierajcie im prawa publiczne i niech nie mogą do autobusu wejść xD ja p------e w jakich czasach my żyjemy,
  • Odpowiedz
@MangoZjem po tym jak mi bezdomny latał pijany i bez spodni po mpk to wszystkich bym wysłała na księżyc, a nie przyjmowała cieplutko na autobusu XDD jeszcze wyszedł za nami na przystanku i ledwo daliśmy radę wskoczyć spowrotem ehhh
  • Odpowiedz
wystarczy, że dwa dni się nie umyjesz i będzie od ciebie walić potem tak, że cały autobus będzie czuł.

@piotr414: nie masz pojecia o czym mowisz. to smrod fekaliow i moczu a nie potu. pot to bylby najmniejszy problem i nikt by nie dawal o to j-----a.

Pozabierajcie im prawa publiczne i niech nie mogą to autobusu wejść xD

@piotr414: zeby jezdzic autobusem to trzeba jeszcze miec bilet
  • Odpowiedz
@MangoZjem: to widzę, że ty masz niezłe pojęcie o różnych zapachach :p Jakby nie miał biletu to mogą go wyrzucić, ale jak ma to niech sobie jedzie człowiek a ty jak nie chcesz z kimś jechać w autobusie to z---------j z buta albo sobie auto kup i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 26
@piotr414: Panie, ale to nie chodzi o lekki smród potu po dwóch dniach nie mycia się. Taki zapach to w MPK norma. Jechałeś kiedyś autobusem z opisywanym przez nas typem bezdomnych? To jest zapach, jakby coś zdechło i gniło już. Niemożliwe jest wytwarzanie takiego zapachu po dwóch dniach bez prysznica.
  • Odpowiedz
@MangoZjem: w przytułkach obowiązują dwie główne zasady 1) nie pijemy alkoholu 2) myjemy się - jesli któraś z tych zasad nie jest przestrzegana to niestety, ale bezdomny traci swoje miejsce. Wiec istnieją możliwości, aby się umyć albo wytrzeć dupę, bo dwójce - nie dbanie o to jest dla mnie terroryzowaniem innych pasażerów.
  • Odpowiedz
@Zaff: Jechałem no i co z tego? Tylko nie z bezdomnym a starą schorowaną babcią którą było czuć w całym autobusie. I co miałem ją wyrzucić z autobusu?
  • Odpowiedz
@MangoZjem "niech ktos cos" zawsze mozna zwrocic uwage i grzecznie zaprosic do w-----------a, ale z kultura, bezdomny tez czlowiek.

To ubrania smierdza, umycie sie gowno da.
  • Odpowiedz
o widzę, że ty masz niezłe pojęcie o różnych zapachach :p

@piotr414: tak sie sklada ze mialam watpliwa przyjemnosc jechac z takimi MENELAMI to pojecie mi sie wyrobilo co nieco.

Jakby nie miał biletu to mogą go wyrzucić, ale jak ma to niech sobie jedzie
  • Odpowiedz
@MangoZjem: no to z---------j z buta w czym masz problem bo nie czaje? Jeżeli typ nie łamie żadnego podpunktu regulaminu mpk czy tam innego przewoźnika to nikt nie ma prawa go usunąć. A jak ci się coś nie podoba to nie musisz autobusami się przemieszczać. Proste
  • Odpowiedz
@piotr414: oczywiscie ze lamie:
§ 4
2. W pojazdach zabrania się:
3) zanieczyszczania lub zaśmiecania pojazdu, niszczenia urządzeń i wyposażenia pojazdu, np. poprzez malowanie czy zarysowywanie;
7) zakłócania spokoju w pojeździe poprzez zachowywanie się niezgodne z zasadami współżycia społecznego lub używanie wszelkiego sprzętu zakłócającego spokój (np. głośno odtwarzającego
  • Odpowiedz
@skejwen: ale co Twoim zdaniem zalatwic na miejscu? bo nie do konca rozumiem. wyrzucic menela tez bym sie nie podjela bedac kierowca. podejsc do takiego ciezko a co dopiero dotknac. obawialabym sie wylapania chorobska jakiegos. poza tym w poscie nie ma nic o "niech ktos cos" tylko zwykle zale. troche sytuacja patowa jak dla mnie
  • Odpowiedz