Aktywne Wpisy

Ukiss +55
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz
Kielbasiarz +484
W Polsce sa dwa sposoby na zabicie kogos bez poniesienia wiekszych konsekwencji.
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy

Dolną linijkę rozumiem: zamiast prezentów młodzi chcą pieniądze na budowę domu.
A zamiast kwiatów?
#pytanie #kiciochpyta
źródło: comment_M11QZUsY17cbGY5jBFy3ILCXlLcLTV8t.jpg
Pobierz@ravau: Chyba trochę inaczej myślimy o ślubie. Stać mnie to daję nawet 1000 zł za talerzyk i nie wymagam
Co do rysunku o kasie raczej chodzi o zwykle zaznaczenie, że jak chcesz coś dać to daj kasę nie prezent. Choć jakbym zbieral na dom to bym nie robił wesela, bo to nie jest biznes że zwrotem. Tylko raczej jest się
@MrMate: No miała być to kasa na start młodych, ale to były czasy gdy organizowało się przyjęcie rodzinne w jakiejś remizie
Ja bym się ucieszył z kalkulatora ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ostatnio nawet kupiłem sobie jakiś taki biedny w Biedronce, bo był przezroczysty. Płytka wydrukowana czymś biało-przezroczystym na bezbarwnym plastiku. Fajnie to wygląda. Kalkulatory są fajne. I nigdy ich za wiele ;P
Dam Ci wskazówkę. Będziesz robić własne wesele, to napisz w zaproszeniu wierszyk, że nie chcesz ani kopert, ani kwiatów ani innych prezentów. Dopisz, że liczysz na przybycie wspaniałych gości (zwłaszcza tych ciotek różowego z rubasznymi wujkami) i że za Twoją kasę nażrą się, napiją,
Komentarz usunięty przez autora
Na dwóch weselach, na jakich byłem ostatnio, było na zaproszeniach, że od kwiatów lepsze wino.
Komentarz usunięty przez autora
@restecp: O to to to. Sam byłem raz na takim weselu i byłem zachwycony - mogłem pogadać z każdym, był open bar, nie było tańców, a zamiast zwykłych weselnych kawałków grał muzyk na trąbce jazzowe standardy. I jako jedyny z mojej rodziny byłem zadowolony.