Wpis z mikrobloga

@restecp: ktoś wyda na talerzyk +-~300 i więcej PLN i nie ma prawa zasugerować, że chce kupony lotto zamiast kwiatów i pieniądze zamiast dziesięciu zestawów sztućców?

Bez znaczenia, to sugestia, taktowny gość się do niej zastosuje, pozostali wręcza wiązankę za 25zl i garnki z Auchan o wartości 139,99zl. :(

@ravau: Chyba trochę inaczej myślimy o ślubie. Stać mnie to daję nawet 1000 zł za talerzyk i nie wymagam
  • Odpowiedz
  • 52
@restecp kwiaty są bez sensu. Praktycznie nadają się tylko do wyrzucenia na drugi dzień ))¯_(ツ)_/¯ wino jest ok, sam prosiłem o wino lub zdrapkę, bo szkoda mi było kwiatów ciętych.

Co do rysunku o kasie raczej chodzi o zwykle zaznaczenie, że jak chcesz coś dać to daj kasę nie prezent. Choć jakbym zbieral na dom to bym nie robił wesela, bo to nie jest biznes że zwrotem. Tylko raczej jest się
  • Odpowiedz
@restecp: zgadzam się w 100%. Jak cie nie stać to nie robisz wystawnego wesela, a nie wymagasz żeby Ci goście sponsorowali albo wyliczasz kto ile dał i czemu tak mało. Straszne buractwo.
  • Odpowiedz
  • 2
@restecp życie ;) ludzie mają różne podejście. Kasa się chyba wzięła stąd, że ma to dać jakiś start w życiu młodych. A że teraz to w głównej mierze zastaw się a postaw się to wiesz ))¯_(ツ)_/¯ choć pewnie zawsze ktoś mówił, że kiedyś to było ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@tomilipin: jakie to jest rakowe. Dajcie mnie piniondze! duzo czasu zajelo mi wytłumaczenie zonie ze nie bedziemy w zaproszeniach sugerowac co goscie maja dac bo wszyscy maja swoj rozum i dadza hajs chociazby z wlasnej wygody...
  • Odpowiedz
@wafelkowo0: jak widać zdania są podzielone XD Głównie z tego powodu nie robię wesela, bo Polskie tradycje weselne są dla mnie tak dziwne, że nie chcę w tym uczestniczyć. Wolałbym zrobić przyjęcie z delikatną muzyką w tle, bez dzikich pląsów, disco-polo i całej tej typowo weselnej otoczki

@MrMate: No miała być to kasa na start młodych, ale to były czasy gdy organizowało się przyjęcie rodzinne w jakiejś remizie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@tomilipin: proszę, kup im kalkulator. Nie musi być naukowy casio.

Ja bym się ucieszył z kalkulatora ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ostatnio nawet kupiłem sobie jakiś taki biedny w Biedronce, bo był przezroczysty. Płytka wydrukowana czymś biało-przezroczystym na bezbarwnym plastiku. Fajnie to wygląda. Kalkulatory są fajne. I nigdy ich za wiele ;P
  • Odpowiedz
@restecp: o, widzę mamy tu samca alfa, który bez mrugnięcia okiem wykłada na wesele 50 tysięcy PLN a w zamian liczy tylko na obecność zaproszonych xD

Dam Ci wskazówkę. Będziesz robić własne wesele, to napisz w zaproszeniu wierszyk, że nie chcesz ani kopert, ani kwiatów ani innych prezentów. Dopisz, że liczysz na przybycie wspaniałych gości (zwłaszcza tych ciotek różowego z rubasznymi wujkami) i że za Twoją kasę nażrą się, napiją,
  • Odpowiedz
@tomilipin: tego z kuponami totka nie znam, chyba jakaś akcja marketingowa LOTTO xD
Na dwóch weselach, na jakich byłem ostatnio, było na zaproszeniach, że od kwiatów lepsze wino.
  • Odpowiedz
Po prostu nie chcemy brać udziału w tym wszystkim i wesele wyobrażamy sobie bardziej w stylu bankietowym

@restecp: O to to to. Sam byłem raz na takim weselu i byłem zachwycony - mogłem pogadać z każdym, był open bar, nie było tańców, a zamiast zwykłych weselnych kawałków grał muzyk na trąbce jazzowe standardy. I jako jedyny z mojej rodziny byłem zadowolony.
  • Odpowiedz