Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Hej,
Zarejestrowałam się na tinderze 3 dni temu. Napisał do mnie niebieski, popisaliśmy jakiś czas. Wczoraj zaproponował spotkanie. Zgodziłam się, ale zastrzegłam mu, że mogę się spotkać w piątek. Nie było z tym problemów. Mam pracę, mam już swój wiek, swoje obowiązki i zainteresowania. W skrócie naprawdę jestem normalną osobą która chciałby poznać swoją drugą połówkę (zapewne tinder to nie jest odpowiednie miejsce, ale pomyślałam, że spróbuje - nie oceniajcie #logikarozowychpaskow :))
I dziś dostaję wiadomość pt: "spotkajmy się wcześniej, bo do weekendu jeszcze daleko, a możemy pisać w nieskończoność i jak nie wyjdzie to weekend można spędzić w inny sposób" i tak sobie myślę, "że co?" ???.
Wydawało mi się dotychczas, że rozmowa była ok. Opowiedziałam mu trochę o sobie, swoich zainteresowaniach(nie jest to netflix), co tam porabiam w życiu i dlaczego tu jestem.
Zrobiło mi się trochę.. smutno. I teraz podejmować próbę spotkania się z tym Panem czy sobie jednak odpuścić? Bo po takich tekstach czuje się trochę jak "szybka opcja" i w razie czego "można lepiej spędzić weekend" #feelsbadman #tinder

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Widzisz, bo Ty podchodzisz do tego tak, że on sobie pomyślał, że jak się okażesz beznadziejna, to sobie znajdzie inna "na weekend" i Ci jest przykro, że nie jesteś wyjątkowa. Ale prawda jest taka, że on może sobie tą inna znaleźć kiedykolwiek, nawet równocześnie jak pisze z Tobą, nie? Tak samo może się do piątku spotkać i przespać z 10 laskami jak jest obrotny.
Może się mu spodobałaś i
  • Odpowiedz
no pewnie, z takim mysleniem to i mozna zdradzac bo niby czemu nie.

@Piotero1: A możesz jakoś rozszerzyć tą wypowiedź? Co rozumiesz jako "takie myślenie" i jak z tego doszedłeś do zdradzania kogoś?
  • Odpowiedz
OP: hej,

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Nawet te które już mnie z góry oceniły jako "księżniczkę" i przypisały winę :) Serdecznie pozdrawiam :)
Tak jak @GoSiulKa słusznie zauważyła nie każdy ma czas. To oczywiście nie oznacza, że mam każdą minutę zajętą w tym tygodniu, ale po pierwsze takie spotkanie wiążę się z dojazdem, przygotowaniem się przed chociaż odrobinkę i nie zasuwaniem na to spotkanie z zegarkiem w ręku bo za 30 minut
  • Odpowiedz
@Crantor: i mają racje! Prawdziwa relacja to nie sklep z pamiątkami, że bierzesz coś na szybko i wychodzisz. Ja na s--s ze swoją ex czekałem 3 miesiąc, a potem byłem z nią 9 lat. Dla Ciebie to są pewnie niewyobrażalne liczby. Dziś jest w środę spotkanie w piątek ruchanie jak nie oszukała ze zdjęciami.
Sory ale w taki sposób nie zbudujesz poważnej relacji nigdy. Tak to można szukać choroby wenerycznej.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Daruj sobie, a w ogóle to nie licz nigdy na nic.

Jeśli ktoś nie jest poważny i nie potrafi się zachować, to nie warto dalej rozmawiać- szkoda twojego czasu. Albo faceta czasu- działa to przecież dla każdego, bez względu na płeć.

Szanujmy się i zachowajmy zdrowy rozsądek.
  • Odpowiedz
@Sarza01: zgadzam sie z wszystkim co opisales tylko co ma do tego s--s? Myslisz ze gdybys poszedl z nia po miesiecu to nie bylibyscie razem? Zgadzam sie z toba co do zmieniania partnerow. Pewnie ze trzeba sie starac itd i nie poddawac sie jesli widzisz jakas wade a nie jak obecnie "j---c wszystko, nie ta to inna"
  • Odpowiedz
@PrinsFrans: już nawet nie chodzi o czekanie. Ja poprostu uszanowałem jej decyzję. Chciała poczekać ok. Było warto.
Życie mnie nauczyło że szacunek jest najważniejszy. W każdej relacji. Kto sensowny przekłada spotkanie na trzy dni przed? Na pewno ktoś kto niema do Ciebie szacunku. Jeśli niema go na starcie to co to oznacza? Będzie szanował Twój czas? Ciebie? Twoje zdanie? Twoje wartości? Po co tracić czas...
  • Odpowiedz
@DulGukat: piszesz o wszystkim w taki sposob, ze to jest. Wg mnie nie jest. Piszesz z kims, uwazasz ze jest fajny wiec co to za problem poczekac 3 czy 2 dni skoro jestescie umowieniu? Tu nie chodzi o ksiezniczkowanie a podejscie. Ja jak spotykam laske ktora mi sie podoba to nie mysle o tym ze jak nie wyjdzie to na weekend moze ta sasiadka albo inna laska z pracy bo
  • Odpowiedz
OP: @DulGukat - nie do końca tak sobie pomyślałam. Napisałeś, że może mieć 10 lasek. Oczywiście, że może mieć 10 innych,vale jeżeli tak jest(czego nie wiem) to ja nie chcę się z nim spotkać. Nie szukam kogoś takiego. Rozumiesz trochę? Pisało mi się ok, ale to nie oznacza, że coś do niego czuje. Jest na to za wcześnie. Jedyne co pomyślałam
to ok, fajnie mi się z nim pisało i
  • Odpowiedz
@Piotero1: wyżej w sumie odp. Nie chodzi o sam s--s i czas tylko o szacunek do drugiej osoby, jej decyzji i jej zdania. Jeśli kogoś szanujesz to też go nie oszukujesz, nie okłamujesz... To załatwia bardzo wiele. Nie da się też tego wymusić. Moim zdaniem to kluczowa kwestia i nauczył mnie tego 9 letni związek. Każdy myśli jak chce. Ja wyrażam swoje zdanie ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania wasz kobiecy problem jest taki, że do jednego zdania albo gestu bądź zachowania dorabiacie 1500 dziwnych teorii. Zamiast się spotkać zobaczyć co wyjdzie to twoje zwoje mózgowe juz przerobiły każdy możliwy scenariusz włącznie z tym co on sobie o Tobie myśli
  • Odpowiedz
Prawdziwa relacja to nie sklep z pamiątkami, że bierzesz coś na szybko i wychodzisz. Ja na s--s ze swoją ex czekałem 3 miesiąc, a potem byłem z nią 9 lat. Dla Ciebie to są pewnie niewyobrażalne liczby. Dziś jest w środę spotkanie w piątek ruchanie jak nie oszukała ze zdjęciami.

@Sarza01: Nie jestem ruchaczem, chadem. Po prostu dostosowuje się do strategi, która jest optymalna na tinderze, i którą kobiety same
  • Odpowiedz
@arbuz77: dokładnie, zamiast się spotkać i na spokojnie poznawać to już ocenia człowieka na podstawie jednej wypowiedzi. to nie rozmowa a chodzenie po polu minowym. może lepiej dla niego, żeby go olała.

teraz jeszcze w komentarzach pojawiła się sugestia, że to ruchacz więc pewnie u tej neurotycznej laski paranoja w------a w kosmos xD
  • Odpowiedz