Wpis z mikrobloga

Zamówiłem sobie wczoraj rano ARM-4T na So you Start, zamówienie nadal wisi w "realizowanych", za to w moich zamówieniach widnieje status Anulowane. Kwota na karcie ciągle zablokowana, PayU wyświetla Status [transakcji]: Opłacona, zero e-maili ani od SYS ani OVH, checkservers.ovh wysłał mi o 5:25 maila, że ARM-4T jest ponownie dostępny do kupienia.

O co chodzi? Był ktoś w podobnej sytuacji? Albo, czy ktoś mógłby opisać jak wyglądała ich przygoda z zamawianiem serwera na SYS?

#ovh #soyoustart #kimsufi
m132 - Zamówiłem sobie wczoraj rano ARM-4T na So you Start, zamówienie nadal wisi w "...

źródło: comment_4J3xTgHvvnyKnmI5BHiHqgA4HhIHzwVG.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m132: to wyglada tak - payu blokuje kwote, wysyla info do sklepu ze kasa jest zablokowana. nastepnie sklep anulowuje zamowienie, wysyla info do payu ze kase mozna zwolnic, payu zwalnia kase, ale komunikacja bank-payu, w przypadku zwrotu jest zawsze wolniejsza niz w drugą stąd pewnie dopieoro po weekendzie blokada zniknie.
o ile oczywiscie ovh czy kto tam jest sprzedawca rzeczywiscie odeslal do payu anulacje zamowienia, ale raczej tak bo u
  • Odpowiedz
@kubako: ten status moze tez dotyczyc transakcji ktora poszla prawidlowo, a zwrot moze isc w innej transakcji i tego statusu juz nie widzisz. u mnie po dokonani zwrotu, status podawany przez payu sie nie zmienia (mam sklep, stad wiem jak to wyglada od drugiej strony)
  • Odpowiedz
@kubako: Dzięki za wszystko! Poczekam, może ktoś potwierdzi, że tak właśnie wygląda kupno serwera w SYS, jak nie to dzwonię.
  • Odpowiedz
Po tygodniu wreszcie się udało (°°

Dla potomnych: dane osobowe w profilu im się nie zgadzały.

Za drugim razem wysłali mi e-mail o tym, że muszę im wysłać zdjęcie dowodu i czegoś co potwierdzi mój adres zamieszkania, chociaż te zamówienie też natychmiastowo anulowali. Zwroty przyszły, z opóźnieniem i w oddzielnych transakcjach. Dopiero po zmianie danych osobowe na takie, co wyglądają wiarygodnie, i
  • Odpowiedz