Wpis z mikrobloga

• 13
@o__0: k lite codec pack nawet do dzisiaj się ściąga, to chyba potrafi wpływać też na niektóre filmiki w necie
  • Odpowiedz
@xiv7: Raczej nie. Choć pamiętam "dogrywanie" kodeków bo scenki w Wacki - Kosmiczna Rozgrywka nie działały xD
A i tak gra się w----------a co parę minut.
  • Odpowiedz
@o__0: Ja naprawdę długo jechałem na K-Lite Codec Pack czy jak to się nazywało z MPHC. Może nawet na początku Windows 10.
A potem w końcu spróbowałem VLC, który mnie nigdy nie przekonywał, bo jak to tak, że ma wszystko i działa. No i został, działa, a ja o kodekach już nawet nie myślę, choć oczywiście jak ktoś coś bardzo nietypowego ma to moze i potrzebuje.
  • Odpowiedz
@Deladomboix to przez te j----e kodeki nauczyłem się klucza na pamięć.
Przed VLC to był k---a dramat i loteria. Komp całą noc ściągał film który wcale nim nie musiał być.
Potem kodeki, może taki, może inny. Działa, nie działa. Nawet jak nie działał to i tak mogło być dobrze bo ile to razy człowiek zainstalował jakieś g---o zamiast kodeku i trzeba było robić kolejny format.
  • Odpowiedz
Jak już jesteśmy przy VLC to czy jest jakiś ładny bezramkowy plugin z sensownym panelem kontrolnym (np. po najechaniu)?
To, co jest pod Ctrl+H znam - ale on zostawia "belkę kontrolną". Chodzi o odtwarzanie video w niewielkim okienku podczas innych prac.
  • Odpowiedz