Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mireczki, pytanie o zarobki w warszawskich korpo.

Powiedzmy że stanowisko związane z przetwarzaniem danych, raportowaniem.

Excel zaawansowany, VBA podstawy (projektu wielkiego nie napisze ale makra ułatwiające życie automatyzacje wielu procesów jak najbardziej), podstawy SQL (kwerendy napisze, z hurtowni danych sam sobie dane wyciągnę). 4 lata doświadczenia na takich stanowiskach. Oprócz tego samodzielna nauka o analizie danych, z ekonometrii też coś tam pamiętam.

Na jakie zarobki mógłbym liczyć w Warszawie z takim profilem? 7k brutto realne?

Piszę anonimowo żeby współpracownicy nie wiedzieli o chęci zmiany pracy ;d

#zarobki #warszawa #korposwiat #korpo #pracbaza #excel

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@samuraj24 o ile masz zdolności analityczne i wiedzę finansowa to spokojnie. Ja po 5 latach doświadczenia ostatnio miałem 9.5 + premie i nawet vba nie znam
  • Odpowiedz
  • 0
@arsze_nick jakieś junior financial analyst. Cv po angielsku najlepiej. Na juniorów szukają najczęściej firmy biedne i biorą ludzi bez doświadczenia. W tym wypadku nie licz na jakąś ogromną kasę na początek. Zależnie od korpo będzie to jakieś 3.5k brutto na wejściu ale zazwyczaj szybko się awansuje o ile się przykladasz. Junior którego ja rekrutowalem. 0 doświadczenia tylko studia w toku bo się przekalifikowyal teraz po 3 latach jest specjalistą i ma
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania A pamiętaj że styczeń jest c------m miesiącem na szukanie pracy. Jak nie znajdziesz przez te 2-3 tygodnie to normalne. Sam już że 2 tygodnie szukam. Pewnie do końca miesiąca któraś firme wybiorę ale serio czuć że to styczen
  • Odpowiedz
@Aiween: A bez skończonych studiów finansowych też biorą? Skończyłam tylko to słynne prawo xD Jak możesz to podrzuć na priv jakieś nazwy firm. 3,5 na początek to i tak dobrze, w Lublinie to nawet o pracę ciężko( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@jet
@polecam_poczytac_heideggera Tz to moze personalne odczucie i bardziej związane z firmami w których pracowałem ale finanse mają pewne miesiące z większa ilością pracy Styczeń z zamknięciem roku i raportowanie rocznym na giełdę potem miesiące audytowe i wrzesień jako czas budżetowania. Działom finansowym bardzo zależy żeby zespoły były wtedy kompletne więc naciskając na znalezienie ludzi np w listopadzie (Kiedy inni mają dość po budżetach i zmieniają miejsce pracy. 3 lata
  • Odpowiedz
@Aiween: ostatnio miałem telefon po wysłaniu CV i Pani z HRu powiedziała:

Panie skim, tak prowadzimy rekrutację ale nie mamy ciśnienia na zatrudnianie.
  • Odpowiedz