Aktywne Wpisy

WielkiNos +431
Mireczki potrzebna wasza pomoc. Trzeba się dorzucić do biletu do Nigerii dla Patrycji, której wielka miłość się tam znajduje. Pomóżmy jej spełnić swoje marzenia.
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #przypadkowymurzyn #mokebe #mokebiary
#p0lka #bekaztwitterowychjulek #przypadkowymurzyn #mokebe #mokebiary
źródło: temp_file74466058148529559
Pobierz
Po tej aferze #kpo coraz bardziej zaczynam nienawidzieć bogatych ludzi. Wszystko jest ustawione od początku na dzielenie ludzi na klasy; zwycięzców i roboli - zaczyna się od szkoły. Dzieci ładniejsze i bogatsze są bardziej lubiane przez nauczycielki. Te z prywatnych szkół jak demokratyczna, walfdorska itp. uczą się tego co je "jara" od początku. Przez co siłą rzeczy mają wiele lat doświadczenia w jednej dziedznie. Kiedy te z biedoty uczą się

zaczalem przygode z pythonem i proboje poprzez SQLalchemy wrzucic plik CSV do Postgresa. W pliku users.csv mam id, ktore jest w formacie UUID. Plik sie elegancko wrzuca, ale z UUID ucina ostatnie 2 znaki.
np:
w pliku mam id: d966bbc8-4f4a-477b-b00e-034aec8004f118
a wrzuca id: d966bbc8-4f4a-477b-b00e-034aec8004f118
jak dopisze w pliku do id: d966bbc8-4f4a-477b-b00e-034aec8004f118gowno
to dostaje error:
Oops! (, DataError('(psycopg2.DataError) invalid input syntax for integer: "8gowno"\nLINE 1: ...msversion, phonecountry, has_email, id) VALUES (\'8gowno\', ...\n ^\n'), ) occured.
pastebin:
https://pastebin.com/GjP91188
#postgresql #sql #python
A co do formatu danych to tak, dawalem na poczatku UUID ale nic to nie zmienialo. Wydaje mi sie ze tak jest ok.