Aktywne Wpisy

Plamka84 +65
#gielda Jak oceniacie moje portfolio?
źródło: Screenshot_2025-08-01-14-25-33-01_0d618e5acf4fbc6d59bd9e97b2c530d5
Pobierz
solejukowski +10
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Screenshot_2025-08-01-14-25-33-01_0d618e5acf4fbc6d59bd9e97b2c530d5
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#humorinformatykow #heheszki #programowanie
źródło: comment_9Mdh56Ifz2yqR4G1Wn3C6Tt3ZD4ZLwnj.jpg
Pobierzźródło: comment_P1gRS090m3Cmmwtx2Wp03hOOPtbc81eW.jpg
Pobierz@kebab-case: Java i C# sa podobne technologicznie. Jak widać Java na swój wiek jest bardzo nowoczesna, a C# na swój wiek mocno zacofany. Ale nic w tym dziwnego jak C# po prostu kopiował z Javy.
źródło: comment_bB7GY68i0sGEwxdmeaG5SNX5icoB77dS.jpg
PobierzChodziło mi o to że c# jest zacofany jak na swój wiek. Jest tyle lat młodszy od Javy więc powinien być dużo nowocześniejszy. A nie jest. Jest taki sam.
Aplikacji w Pythonie bym nie napisał. Ale skrypt tak.
Przykład - mniej więcej rok temu Java wprowadziła słówko kluczowe "var", w tym samym czasie ekosystem .NET wprowadził język Q# do programowania komputerów kwantowych - mniej więcej tak wygląda porównanie rozwoju Javy i .NET
Java jest (i będzie) popularna
źródło: comment_Mu2XuUmycVHCneFVkrGgAODVfFvIs8VM.jpg
PobierzJako argument C# vs Java podajesz to, że na .NET powstał Q# xD? To tak jakby powiedział, że Java jest lepsza bo na JVM działa Kotlin, który jest dużo nowocześniejszy od C# xD
Zresztą nie rozumiesz filozofii tego języka. To nie jest język który goni za trendami i dodaje każdy feature, który jest na rynku. To ma być solidny język, bez funkcjonalności, które mogą wpłynąć niekorzystnie na pisany kod.
@kebab-case: Porównywałem środowiska a nie języki.
Porównanie Kotlina do Q# to nie wiem jak skomentować. Kotlin to przecież ma być lepsza Java, a Q# nie ma być lepszym C#. Już więcej punktów dla obozu javy ugrałbyś mówiąc że
Komentarz usunięty przez autora
@Waldemar_Morawiec: następny...
Poza c# warto też umieć czytać ze zrozumieniem.