Wpis z mikrobloga

@vorio: Ta, generalnie chodzi o porównania. Ostatnio dostałem takie od kumpla. Niby wyjaśnienie że obiekt to w sumie instancja klasy a sama klasa jest "kontenerem" na metody i jest raczej abstrakcyjnym przedstawieniem rzeczywistości, gdy obiekt to fizyczna reprezentacja powinno wystarczyć ale... wiesz :P
  • Odpowiedz
@PiesLat2230: ale trzeba przyznać, że lista dość kompletna. Śmieszy jednak polska forma 'zdarzenia', gdzie w innych wypadkach dajesz angielska, przez chwilę miałem takie 'wtf'. Jeżeli to wszystko ogarniasz to dawaj na certyfikat 70-483, dobra motywacja a i w cv dobrze wygląda. Wypisałeś tutaj 80% tematów z egzaminu
  • Odpowiedz
@PiesLat2230: Zdecydowanie events. Na Twoim miejscu zapoznałbym się jeszcze z samymi frameworkami już aplikacyjnymi, typu .net (framework/core), entity framework. Jeżeli na fullstacka to wypadałoby jeszcze jakiś front ogarnąc (angular/react). A i grabage collection, o to często pytają na rozmowach
  • Odpowiedz
@vorio: Ja na Juniora Backend chcę. Może jak szczęścia braknie na juniora to uda się chociaż na interna gdzieś dostać. To są dwa-trzy tygodnie dziennego zakuwania tak szczerze.
  • Odpowiedz
@vorio: Co do projektów to nie mam żadnych pomysłów. Mam pewien strach przed wrzucaniem jakichś programów które mogą zawierać błędy, pewnie dosyć irracjonalny. Na discordzie C# jestem stałym bywalcem #code_review :P
  • Odpowiedz
@PiesLat2230: Nie wiem czy jest tam co ogarniać szczerze mówiąc. Teraz VS dużo potrafi (kiedyś była większa przepaść), a i nie ma pewności że w pracy będziesz go miał, poza tym to sporo płatne badziojstwo :p. Przypuszczam, że bardziej byś go docenił jakbyś bez niego najpierw pracował.
  • Odpowiedz
@vorio: Zakładam że tak. Brakuje mi trochę jeszcze słownictwa, i muszę się zastanawiać jak znajomy mi mówi że "Ogólnie raczej programuje się do abstrakcji" - a ja zaczynam się zastanawiać nad znaczeniem abstrakcji, mimo że w sumie wiem o chodzi i rozumiem zagadnienie na tyle że mogę je wytłumaczyć dziecku :P Mam nadzieję że przejdzie to z czasem.
  • Odpowiedz