Wpis z mikrobloga

@Estetykatopodstawa: Nutrigenomika jest faktem i ma ewidencje. Metabolizowanie pewnych związków genetycznie uwarunkowane też. Co nie zmienia faktu, ze beka, bo w cateringu to raczej nie wykonalne i kolejny scam MLM aby ruchać Januszy i Grażyny.

No dobrze, a zwykly test na tolerancje nie zastapiłby tego ?

Nie zastąpiłby, bo są wiarygodne diagnostycznie, jeśli mówimy o IgG. A dla odmiany mutacje MTHFR C677T i MTHFR A1298C są (choć też nie do końca,
@Kasahara: Mi sie zdaje, ze osoba stosujaca sie do tak zindywidualizowanej diety wiecej straci na komforcie zycia/psychicznym niz zyska na wykluczeniu ewentualnych nietolerancji czy innych czynnikow, z uwagi na ciagle rozwazania czy w danym daniu/produkcie nie znajduja sie aby zwiazki z czarnej listy.
Juz gluten przysporzyl w niektorych srodowiskach siwych wlosow, a co dopiero takie zaleznosci.
@Hank85: no to prawda oczywiście. Ja tylko mówię, że takie istnieje i akurat ma ewidencje naukową faktyczna. Ludzie też nie rozumieją faktu, że coś oczywiście może być dietozalezne jednak NIE JEST indukowane bezpośrednio dietą a problemem innej natury, zazwyczaj nie ma przesłanek do eliminacji czegoś, a ludzie z dużo kombinują ¯\_(ツ)_/¯ lub ze złą diagnozą działają w złym kierunki.

W swojej praktyce u osób ze słabymi jelitami a to z powodu
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
A temat diety dobranej do naszych predyspozycji genetycznych, naszego unikalnego DNA nie jest niczym nowym.

@zonaa: nie #!$%@? głupot, bo to zwykły chwyt marketingowy, temat jest za świeży żeby można było na podstawie kilkuset genotypów stwierdzić co dla Ciebie jest najlepsze, i mówił o tym Patryk w kanale Pod Mikroskopem na yt
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@koxiak: o czym mowisz? Napisałam, że temat nie jest nowy bo ma co najmniej 3 lata. A Ty swoim wulgaryzmem pokazujesz swój poziom...

@zonaa: ta ta, nie zesraj się, pokazuje poziom wulgaryzmami, ile Ty masz lat 12? #!$%@? głupoty, mogę Ci to powtarzać codziennie, tak długo aż zrozumiesz że układanie diety na podstawie badań genetycznych to BZDURA, marketingowy szajs. Nie wciskaj innym głupot w które sam wierzysz.
k.....k - > @koxiak: o czym mowisz? Napisałam, że temat nie jest nowy bo ma co najmni...